Najnovije

DŽIHADISTI PRETE KRVOPROLIĆEM ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE! Objavili jezive slike kao i mesta mogućih napada!

„Islamska država“ objavila je nove jezive slike u kojima preti napadima širom Evrope uoči božićnih i novogodišnjih praznika.

DŽihadisti prete (Foto: BlackOps Cyber / skrinšot)

Teroristička grupa je svojim pristalicama poslala više poruka u kojima ih poziva da vrše napade na božićne sajmove.
Na jednoj od fotografija koje dele džihadisti vidi se jedna maskirana osoba kako stoji iza Deda Mraza sa vezanim rukama, dok se u pozadini vidi londonska ulica Ridžent strit osvetljena božićnom rasvetom. Na njoj je na engleskom, francuskom i nemačkom napisano: "Uskoro na vašim praznicima".
Ova i slične fotografije se smatraju pozivom na nove terorističke napade u Evropi.
Druga fotografija prikazuje krvavu ruku koja drži nož, fotošopom stavljenu na jedan od pariskih božićnih sajmova. U pozadini se vidi Ajfelova kula.
Te je slike presrela obaveštajna agencija za takozvani darknet, BlackOps Cyber. Oni kažu da je slika objavljena u 12 sati i 27 minuta. Slike su pronađene u čet grupi naziva ‘Vojska mudžahedina’, a izradio ju je i poslao korisnik pod imenom "Dr Almani".

Ove fotografije nastale su nakon što je nemačka policija uhapsila šest članova ID koji su navodno planirali napad na božićni sajam na godišnjici prošlogodišnje tragedije u Berlinu.
Ovi Sirijci su uhapšeni tokom racija sa 500 policajaca u nemačkim gradovima Kasel, Hanover, Esen i Lajpcig. Tužioci su najavili da su uhapšeni planirali napad kombinovanjem oružja i eksploziva. Takođe postoje izveštaji da bi cilj ovih planiranih napada mogao biti božićni sajam u Esenu 19. decembra, ali vlasti to još nisu potvrdile.
Od Putina zavisi sudbina Bliskog Istoka. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski bombarderi uništili objekte ID u Deir ez Zoru 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA