Najnovije

FRONT PROBIJEN NA DVA MESTA: Al Kaida gubi sever Hame, SAA nadomak glavnog uporišta terorista (MAPA/VIDEO)

Teroristi Hadžat Tahrir Al Šama, sirijske Al Kaide, nalaze se u sve većem problemu na severu provincije Hama ne uspevajući da zaustavi ni Sirijsku arapsku armiju, ali ni Islamsku državu u napredvanju.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

SAA je danas oslobodila selo Al Musraha koje se nalazi na samo tri kilometara od  glavnog uporišta terorista HTŠ u Hami, gradića Al Rahajn.

U borbama na severoistoku Hame ubijen je i ozloglašeni komandant HTŠ Abu Mauz al Afgani, poreklom iz Avganistana. 

Na drugom delu fronta, HTŠ nastavlja da gubi teritoriju od ID koja je do sada zauzela 20 sela i uspela da odseče deo vojnika HTŠ koji se sada nalaze u dva sela između teritorije koju kontroliše SAA i teritorije koju kontroliše ID.

U poslednjih šest dana propali su svi pokušaji HTŠ da izvede kontraudare, a izgleda da ova teroristička organizacija nema kapacitet da se bori na dva fronta.  Glavni cilj operacija SAA je da se probiju do Idliba i napadnu provinciju koja je u potpunosti u rukama terorista HTŠ i tzv. Slobodne sirijske armije. O raspadu Kalifata na granici Sirije i iraka čitajte OVDE. Kako su Rusi izazvali Amerikance zbog baze Bondstil na Kosovu čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogodak u tenk SAA u Hami.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA