Najnovije

Evo kog će marta biti održani beogradski izbori!

Beogradski mediji bave se datumom održavanja beogradskih izbora i potencijalnim kandidatima.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Prema pisanju Blica, redovni beogradski izbori biće raspisani u decembru, a najverovatnija opcija je da će biti održani 11. marta sledeće godine.
Prema navodima lista, očekuje se da će do raspisivanja izbora u decembru biti poznata i imena većine kandidata za gradonačelnika. „Iako se dugo pričalo da će lider SNS Aleksandar Vučić kandidata izabrati između dve žene“, list saznaje da je „sve izvesnije da će na visokom mestu na odborničkoj listi, možda čak i na prvom, biti aktuelni gradonačelnik Siniša Mali koji, kako se saznaje, veoma dobro stoji prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja“.
Opozicija za gradske izbore ni ovog puta neće nastupiti jedinstveno, već u više kolona. „Iako za sada malo ko otkriva planove, izvesno je da će u građanskom bloku biti najmanje četiri liste“, piše Blic.
Dodaju da socijalisti još nisu odlučili hoće li na izbore sa SNS-om ili samostalno i da će tu odluku doneti sledećeg meseca.
Sa druge strane, Danas piše da bi predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kako list nezvanično saznaje u SNS, beogradske izbore mogla da raspiše najkasnije 1. februara, jer je poslednji rok za njihovo održavanje 18. mart.
U tom slučaju izborna kampanja trajala bi samo 45 dana, što je, kako kažu u SNS, sasvim dovoljno, ukoliko se ima u vidu trenutno stanje u opoziciji.
U slučaju da se najveća vladajuća stranka opredeli da izborna kampanja traje 60 dana, izbori bi mogli da budu raspisani najkasnije 17. januara. U Srpskoj naprednoj stranci ipak tvrde da je za sada mnogo nepoznanica, a da je jedino odlučeno da beogradski izbori budu održani početkom marta.
U SNS-u kažu za Danas da najverovatnije neće izaći sa imenom kandidata za gradonačelnika već će pred Beograđane izaći sa reprezentativnim timom.
Pročitajte OVDE kako je Jelena Milić napala Ruse, ali i pohvalila vlast u Beogradu.
Izvor: Blic/Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Samo beogradski izbori, parlamentarni kad bude vreme

Bonus video

Šta o beogradskim izborima kaže Boban Stojanović, politikolog?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA