Najnovije

RUSKI NOVINAR IZ DONJECKA OTVORENO PROGOVORIO: Ko je i zašto ubio legendarne komandante Novorusije (VIDEO)

U novoj emisiji „Pogled na Istok“ autora Irine Stojičević gost je Aleksandar Dimitrijevski novinar i politikolog iz Donjecka u Novorusiji. Sagovornik javlja o situaciji na frontu između Novorusije i Ukrajine, o najnovijim događajima u Luganskoj Narodnoj Republici i smenama na vlasti koje su se dogodile poslednjih dana.
Takođe podrobno opisuje „vertikalu vlasti“ u ovim republikama, način njenog nastanka i menjanja. 
Pored toga Novorosijski politikolog govori o legendarnim komandirima samoodbrane Giviju i Motoroli. On je objasnio da za razliku od Givija i Motorele, koji se nisu bavili politikom, u komanadanti u Lugansku su  želeli i politički uticaj i zboog toga je došlo do sukoba u kome su neki stradali. Dimitrijevski navodi i kokretne primere legendarnih komandanta LNR koji su stradali u unutrašnjim sukobima.On je objasnio i konkretne razlike u nastanku i funkcionisanju LNR i DNR. Dimitrijevski jkaže da je u Donjecku situacija sasvim drugačija, da je od početka rata Zaharčenko bio politički vođa i da  Givi i Motorala nisu pokušavali da ostvare taj uticaj, te da njihova smrt nije posledica unutršnjih previranja već dejstva ukrajinskih dverzanata.  Dimitrijevski je detaljno objasnio funkcionisanje dve republike, međusobne odnose, odnose sa Ukrajinom, ekonomsku situaciju itd. Emisija ima simultani prevod.
Uznemirujući snimak dejstva snajeperiste DNR na ukrajinske vojnike koji krše primirje pogledajte OVDE. O novom velikom uspehu Sirijske arapske armije čitajte OVDE. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pesma o herojima Novorusije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA