Najnovije

Vučić: Teroristi rade u saradnji sa vlastima Prištine

MERDARE - Srbija će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić prilikom obilaska baze Merdare i dodao da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila.
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

"Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti. To je organizovani kriminal," rekao je Vučić i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo "neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze". Vučić je nakon obilaska baze rekao novinarima da će žandarmi dobiti novu opremu, koja će moći bolje da ih štiti "uz manja ograničenja", a najavio je i nove podzakonske akte u cilju bržeg i efikasnijeg reagovanja Žandarmerije.
Pročitajte još: ODLUČENO: Evropska Unija ulazi u rat protiv Novorusije!
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će ti akti biti pripremljeni u narednih 15 dana i dodao da je sa pripadnicima Žandarmerije razgovarao i analizirao bezbednosnu situaciju i bezdbednosne rizike, odnosno "kako i na koji način je rukom albanskih terorista ubijen pripadnih Žandarmerije Stevan Sinđelić", kao i o tome šta može da se uradi da se bolje zaštitimo. Premijer je meštanima Merdara poručio da mogu da se osećaju bezbedno i da im srpske snage bezbednosti garantuju potpunu sigurnost, ali je istovremeno i dodao da od svih građana Srbije očekuje veće poštovanje pripadnika policije i Žandarmerije. "Teroristi rade organizovano i u sadejstvu s pojedinim organima iz Prištine", konstatovao je premijer, koji je, komentarišući odnos međunarodne zajednice prema prošlonedeljnom incidentu, primetio da je više poziva dobio kada je krenulo isključenje struje neplatišama u Bujanovcu, Preševu i Medveđi nego što je dobio telegrama i izraza saučešća zbog ubistva pripadnika Žandarmerije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA