Najnovije

Srpske deminere obučavali Amerikanci, a sad idu kod Rusa

Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin izjavio da su Srbija i Jermenija spremne da pošalju deminere u Siriju, da očiste teren nakon ratnih sukoba.

Srpski deminer (Foto: Jutjub)

Prema Fominovim rečima, konsultacije su obavljene sa Iranom, Egiptom, Turskom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Srbija i Jermenija već su potvrdile spremnost da pošalju svoje stručnjake, preneo je Sputnjik.
Fomin je dodao i da bi srpskim i jermenskim stručnjacima mogli da se pridruže i Kinezi, dok su ostale zemlje izrazile spremnost da finansijski podrže deminiranje Sirije. 
Podsetimo, priča o deminerima koji bi trebalo da idu u Siriju, ali na rusku stranu, nedavno je objavljena u beogradskim medijima kao pozadina sukoba ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota.
Naime, iako je do oštrih reči došlo nakon Vulinove izjave o generalu Lazareviću, inače haškom optuženiku, "Blic" je naveo da se u suštini sukoba između Vulina i Skota nalazi odluka Ministarstva odbrane Srbije da pošalje deminere u Siriju na rusku stranu. 
Amerika je, prema pisanju tog beogradskog medija, bila revoltirana takvom odlukom Ministarstva jer su upravo SAD dale znatna finansijska sredstva i podršku za obuku srpskih deminera.
Pročitajte OVDE kakav to ekonomski bum Rusija sprema u Srbiji?
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte prilog o srpskim deminerima.

Bonus video

Nagrađivani dokumentarac o deminerima na Kopaoniku
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA