Najnovije

OSVETA ZA ZDRUŽENU IZRALESKO-AL KAIDA OFANZIVU: SAA svom snagom napala terorističko uporište uz Golansku visoravan (MAPA)

Sirijska arapska armija kasno sinoć pokrenula je novu ofanzivu na Golanu čija je meta čišćenje terorističke enklave Beit DŽin koja je u rukama terorista Hadžat Tahrir al Šama, sirijske Al Kaide.

SAA (Foto: Jutjub)

Predvođeni elitnom 42. brigadom 4. divizije SAA, sirijske snage ispalile su više artiljerijskih plotuna po celoj enklavi a zatim su u napad krenuli borbeni helikopteri. Borbe su trajale nekoliko sati duž celog fronta, a očekuje se da će danas SAA objaviti rezultate ove akcije.

Teroristi Hadžat Tahrir Al Šama pozvali su u pomoć teroriste sa drugih delova kod Golana da im priteknu u pomoć. Podsećamo, pre nekoliko dana na ovom delu fronta teroristi, podržani avijacijom Izraela, izveli su snažan napad i na kratko otvorili koridor ka Beit DŽinu, ali su jedinice SAA za brze intervencije nakon nekoliko sati uspeli da povrate sve pozicije i preseku koridor. Ova ofanziva može se smatrati i osvetom za ovu akciju terorista. Kako su Rusi pod oružjem ušetali u terorističku enklavu u severnom Homsu pogledajte OVDE. Planinu oružja koja je zarobljena u Deir Ez Zoru pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogodak u vozilo ID navodećim projektilom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA