Најновије

КРВАВЕ БОРБЕ У ИСТОЧНОЈ ГУТИ: Велики улов САА у жестоким окршајима за сваку стопу теновске базе! (ФОТО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) забележила је данас напредак у борбама око тенковске базе на истоку Дамаска.

Из тенковске базе код Харасте (Фото: Твитер)

Највећи добитак у данашњим борбама остварили су припадници Републиканске гарде који су пронашли и заузели тунел, којим су џихадисти пролазили иза одбрамбених линија САА, наносећи им тако велике губитке.

Иако су све позиције унутар базе повраћене крајем новембра, САА и даље има велике проблеме да осигура круг око ње и да обезбеди линију за снабдевање својих положаја. Уколико операције које су данас покренуте са овим циљевима не уроде плодом, САА ће имати великих проблема да задржи базу у својим рукама током нове контраофанзиве која се очекује у наредним данима.

Фронт око тенковске базе у близини Харасте запаљен је средином новембра, када су џихадисти Хајат тахрир ал шама и Фајлак ал Рахмана извршили изненадни напад у зони деескалације Источна Гута. Током борби у бази, убијено је два сиријска генерала, а обе стране претрпеле су значајне губитке у људству и механизацији, а супротстављене стране често раздваја само један зид. Уз фотографију тунела, припадници Републиканске гарде објавили су и серију фотографија са овог фронта:



Турци су објавили положаје 13 највећих америчко-курдских складишта оружја у Сирији. Мапу можете да огледате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА