Најновије

ЗАВРШЕН ЖРЕБ ЗА СП У РУСИЈИ: Орлови у групи са вишеструким прваком света (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи са вишеструким светским прваком, а прву утакмицу ће одиграти 17. јуна 2018.

Орлови (Фото: ФСС)

На почетку церемоније окупљенима у концертној дворани палате Кремљ обратили су се председник Руске Федерације Владимир Путин и Ђани Инфантино, председник Међународне фудбалске асоцијације. „Русија има страст за фудбал и имала је много изванредних играча током многих генерација", подсетио је Путин. „Најдрагоценији трофеј у спорту освојиће тим који буде најборбенији. Желео бих да пожелим успех свим тимовима и позвао бих све навијаче, из целог света, да дођу у Русију и уживају у турниру и најбољем фудбалу". Ђани Инфантино, који има посебан педигре када су у питању жребања (још из времена када је био део Уефа администрације), прво се захвалио руском народу „који је напорно радио да би организовао овај турнир". „Једанаест градова домаћина је урадило сјајан посао, заиста нас очекује спектакл", рекао је Инфантино. Жреб је отпочео одбројавањем руских астронаута са Међунарадне свемирске станице.
Мирослав Клосе, најбољи стрелац у историји завршних турнира (Жист Фонтен је 1958. године у Шведској постигао највише голова током једног турнира), изнео је трофеј на подијум – трофеј који је опсесија оних најбољих, тиха чежња свих осталих селекција света. „Не могу речима да опишем шта значи освојити Светско првенство. Свако ко игра фудбал сања о томе", рекао је Клосе, чије су речи пратиле плесне изведбе, као и промотивни спот који нас је симултано водио кроз историју 20 инкарнација Светских првенстава и најавио оно што нас очекује на 11 предивних стадиона у Русији (вашој пажњи посебно бисмо препоручили реновирани Лужњики, као и нове стадионе у Сочију и Јекатеринбургу). Осам асистената на жребу, сваки задужен за по једну групу, били су Лоран Блан, Гордон Бенкс, Фабио Канаваро, Дијего Форлан, Дијего Марадона, Карлес Пујол и 91-годишњи Никита Симонјан, некадашњи репрезентативац Совјетског Савеза и фудбалер московског Спартака и Арарата из Јеревена. С обзиром да је полудириговани жреб био конципиран по уобичајеној 1-2-3-4 метрици, односно тимови су извлачени тако да су редом пражњени шешири, знали смо да ће Србија своје противнике добити у последњем делу званичног извлачења. Одмах је било познато да „орлови" неће у групу Б, пошто су у њој извучени Португалија и Шпанија. Група Г је такође „отпала", јер је у њу, поред носиоца Белгије, ушетали Енглези. Током извлачења трећег шешира постало је познато да Србија неће играти ни у групи Ц, где се Француској и Перуу прикључила Данска. Група је потом остала недоступна Србији, пошто је тим из трећег шешира био Исланд, а ту је већ, уз носиоца Аргентину, била Хрватска. Извлачење Шведске у Групу Ф, заједно са Немачком и Мексиком, значило да је је Србија могла само у групе А, Е и Х. Саудијска Арабија је отишла у групу А, што је значило и да ће отворити Мундијал мечом са Русијом. Одмах потом и тренутак који смо сви чекали – Фабио Канаваро је извукао куглицу са именом Србије, која је отишла, по сили правила, у групу Е, са Бразилом (препорођеним са селектором Титеом), Костариком (четвртфиналистом на претходном Мундијалу) и Швајцарском (екипом која је на Светско првенство дошла после девет победа у квалификацијама). Први противник нашег тима биће Костарика, а меч се игра 17. јуна у Самари. У другом колу играмо са Швајцарском у Калињинграду, а у последњем колу на програму је дуел са Бразилом на стадиону московског Спартака. Погледајте голове, помоћу којих је наша репрезентација дошла на СП у Русији: Да видите Кустуричин коментар о СП у Русији, погледајте ОВДЕ. Извор: РТС/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 10 голова у квалификацијама за СП 2018
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА