Најновије

ХУТИ ВАН КОНТРОЛЕ: Бомбардовали нуклеарну електрану у Емиратима! (ФОТО/ВИДЕО)

Револуционарни покрет Хути објавио је данас снимак лансирања крстареће ракете у правцу нуклеарне електране Барака у близини Абу Дабија, престонице Уједињених Арапских Емирата.

Ракетни напад на нуклеарну електрану (Илустрација: Правда)

Према стручној анализи објављеног снимка, јасно је да је у питању ракета "Сумар", иранска модификација совјетске крстареће ракете Кх-55, које је Иран, по распаду СССР-а купио од Украјине. Иранска модификација се састоји у инсталацији ракетног појачивача, који омогућава лансирање са земље ове ракете која предвиђене за дејство из ваздуха. Локални јеменски извори потврдили су да је ракета није прешла границу те земље и да је пала у пограничном подручју северне покрајине Ал Џуф, што су потврдили фотографијама:
Video Confirms: Houthis Launched Soviet-Made Long Range Cruise Missile On Nuclear Power Plant In UAE

Video Confirms: Houthis Launched Soviet-Made Long Range Cruise Missile On Nuclear Power Plant In UAE

Лансирање ове ракете иде на руку заједничким противницима јеменског револуционарног покрета и Ирана, дајући веродостојност тврдњама да Техеран наоружава хутије ракетама разних типова.  Испаљивање ракете према нуклеарној електрани долази у сред великог сукоба који је избио између хутија и снага лојалних Алију Абдулаху Салеху, првом председнику уједињеног Јемена и фигури од највишег политичког ауторитета у земљи. Више о рату између дојучерашњих савезника у престоници Јемена, као и снимке сукоба погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА