Најновије

Антић на челу листе СНС и СПС?

Александар Антић, министар рударства и енергетике и потпредседник СПС-а, по речима Предрага Марковића, заменика председника СПС-а, могао би да буде и заједнички кандидат СПС-а и СНС-а на предстојећим београдским изборима, који ће бити одржани у марту следеће године.

Антић (Фото: Јутјуб)

Ипак, према мишљењу аналитичара, мало је вероватно да ће СНС стати иза кандидата СПС-а.
Наиме, Предраг Марковић, нови заменик председника СПС-а, казао је да би Александар Антић могао да буде и заједнички кандидат СПС-а и СНС-а.
- Он је човек за тимски рад и отворен за сарадњу - рекао је он за један дневни лист.
С друге стране, из табора Српске напредне странке поручују да је рано говорити о евентуалним кандидатима.
- Уз све уважавање наших коалиционих партнера, мислим да треба прво да се договоримо, па да тек онда изађемо са заједничким ставом о томе да ли идемо са једном листом. Тек након тога можемо говорити о евентуалним кандидатима - рекао је Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС-а.
Политички аналитичар Драгомир Анђелковић наводи да је Антић политичар који важи за прихватљивог и за СПС и за СНС.
- Он је неко ко има добар имиџ и међу гласачима СНС-а и има одличне односе са Вучићем лично, али је друга страна медаље да ли би СНС као велика странка прихватио да мањи партнер да кандидата. Ако би, теоретски, СНС то прихватио, сигурно би им Антић био најприхватљивији, али је питање да ли би се тако велика партија одлучила да икоме то место повери - истакао је он.
Владимир Пејић, директор агенције „Фактор плус“, казао је да ће главну реч о кандидату имати СНС.
- Помешан је редослед потеза, прво је потребно да се озваничи коалиција и на градском нивоу, па тек онда да се изађе са предлогом. Ко год да изађе од кандидата, шансе му у великој мери зависе од тога испред кога ће изаћи, да ли само испред СПС-а, читаве коалиције или испред неке мање коалиције. Тешко ми је да Антића проценим као њега самог - казао је он и истакао ће се снага СПС-а, уколико изађе самостално, у Београду пресликати на Антићеву снагу.
Маркетиншки стручњак Небојша Крстић навео је да му је чудно да се Антић кандидовао.
- Он јесте био градски функционер, али сада је министар. Да ли је кандидовање за градоначелника порука да није задовољан местом у Влади? Мислим да је мало вероватно да СНС као велика странка може да стане иза кандидата СПС-а. Имаће они свог. Да се ја питам, то би био Синиша Мали. Одлично је обављао ту функцију у претходном периоду, био је агилан, подржавао је „Прајд“ и то су му велики плусеви код мене - рекао је Крстић.

Вучић: Без политичара у кампањи

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да у кампањи владајуће странке за изборе у Београду неће бити политичара, већ ће се показати резултати који су постигнути у главном граду.
- Договорили смо се да људима покажемо шта смо урадили, неће бити лица политичара, показаћемо колики су дугови били, колики су данас и како изгледа Београд данас, а како ће изгледати сутра, јер много тога још планирамо да урадимо - рекао је Вучић. Он је оценио да је то најбоља кампања и предвидео да ће људи то умети да поштују.
Путин и Вучић уговарају набавку хеликоптера "МИ 17". Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Антић: Србија ће остати најзначајнији партнер Кине
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА