Најновије

ГОРИ ИЗРАЕЛ: Војска подигла авионе, ракетни напади Палестинаца не престају! (ФОТО/ВИДЕО)

Упркос томе што је друга палесинска организација преузела одговорност за ракетни напад, израелска авијација бомбардовала је објекте Хамаса у Појасу Газе.

Појас Газе (Фото: jafrianews.com)

Израелска авијација бомбардовала је камп за обуку и складиште наоружања Хамаса у Појасу Газе, одговоривши тиме на ракетни напад с те територије, саопштила је израелска војска на Твитеру. "Као одговор на ракете које су раније данас лансиране према Израелу, војно-ваздушне снаге су напале камп за обуку Хамаса и складиште оружја у Појасу Газе“, наведено је. Недуго након ваздушног напада, из појаса Газе уследио је нови ракетни напад који је, према првим информацијама, погодио израелски град Сдерот, али жртве, за сада, нису пријављене. Погледајте снимке из Сдерота на првом увиђају места где су погодиле палестинске ракете: Палестинско Министарство здравља је саопштило да је у израелском нападу најмање 25 људи повређено, међу којима и шесторо деце.

Тензије на Западној обали, у Појасу Газе и у источном Јеруслиму почеле су након што је амерички председник Доналд Трамп признао Јерусалим за престоницу Израела и потписао документ о пресељењу америчке амбасаде из Тел Авива у Свети град. Одлука Трампа изазвала је бурне реакције, како арапског света, тако и целокупне међународне заједнице. Стална представница САД при Уједињеним нацијама Ники Хејли одбацила је одговорност Вашингтона за најновији талас насиља на Блиском истоку, истакавши да одлука Сједињених Америчких Држава о признавању Јерусалима за престоницу Израела не предодређује коначни статус града, јер, како каже, то питање треба да реше Израел и Палестина у мировним преговорима. На хиљаде демонстраната учествовало је у демонстрацијма на Западној обали у Рамали, Хеброну и Витлејему, палећи Трампове слике и аутомобилске гуме и каменицама и Молотовљевим коктелима гађајући израелске полицајце који су их растеривали сузавцем и гуменим мецима.
У немирима је било и жртава на палестинској страни, а више о томе погледајрте ОВДЕ. Извор: Правда, Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Операције изреске војске данас у Гази:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА