Најновије

ЉАЈИЋ: Разговараћемо прво са СНС, могућа и коалиција са СПС (ВИДЕО)

Потпредседник Владе Србије и председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић каже да је његова странка спремна за београдске изборе и да још није донета одлука да ли ће на изборе ићи у некој коалицији, али је најавио да ће прво разговарати са СНС, а не искључује ни коалицију са СПС.

Љајић (Фото: Јутјуб)

"Ја сам рекао да ћемо прво разговарати са СНС, као и до сада, и од исхода тих разговора зависи да ли ћемо разговарати и са другим коалиционим партнерима. Не искључујем коалицију са СПС уколико се не направи договор са СНС", изјавио је Љајић у четвртак увече за Н1.
На питање шта мисли о томе да се у јавности помиње као неко ко може "да се договори с било ким и да је битно само да је на власти", Љајић одговара да је тим критичарима битно да "они неће с Вучићем" и да је "лако упирати прстом у другога".
"Ја сам до 2000. био опозиција и Милошевићу и велика опозиција у Санџаку. Немам потребе да се било коме доказујем. Од 2000. сам на свим позицијама оставио значајан траг, радио сам можда најтеже ствари у овој земљи, које нико није хтео. Поносан сам на све што сам радио и за сваки ресор могу да кажем какве сам резултате имао", рекао је Љајић.
Он истиче да је важније какве је резултате имао него колико година је на ком месту био, и додаје: "А као други се не боре за власт, него за шта - за кикирики?".
На питање да ли ће бити евентуалне реконструкције Владе Србије, Љајић каже да не зна да ли ће до тога доћи.
"О томе одлучује премијерка и стожерна странка. Није неуобичајено да се оне раде, врло често су и пожељне, али заиста ја немам никакве информације о томе. Влада ради коректно, мислим да су односи добри, упркос свим појединачним размирицама које има у јавности", каже он.
Љајић напомиње да је "увек боље ако се те ствари дешавају за столом у кабинету".
"Али је увек тога било и плашим се да ће и даље бити. Све док је у границама нормале, не значи да је то и лоше", закључује Љајић.
Вашингтон неће да призна победу Русије у Сирији, Америка има поруку за Путина и Асада. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Љајић: Притисак млинарског лобија на Косову
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА