Најновије

ВОЈСКА СПАСИЛА ФАП: Српски гигант обнавља возни парк Војске Србије! (ФОТО/ВИДЕО)

Војска Србије преузела је први овогодишњи контингент камиона произведених у ФАП-у.

Љубиша Диковић у новом ФАП-у (Фото: Министарство одбране)

Захваљујући радницима на добро урађеном послу, министар Александар Вулин најавио је да ће прибојска фабрика ускоро постати део одбрамбене индустрије. Вулин је навео да војска Србије преузима десет камиона који су део уговора са ФАП-ом вредног 299.400.000 динара. - Тај уговор је вредан, пре свега, јер смо показали да наша памет, вредноћа, знање и способност могу да напаве технику која нам је потребна, истакао је министар. Према Вулиновим речима, опредељење Министарства одбране и Војске Србије јесте и биће да се увек купује домаће.

- Показали смо и да оно што нам је потребно можемо да нађемо у домаћој производњи, додао је Вулин. У питању су камиони ФАП 1118 чиме је после неколико деценија започело обнављање возног парка ВС квалитетним теретним возилима те некада светски познате фабрике за производњу камиона и аутобуса, саопштило је ресорно министарство. Министар је рекао и да ће се ВС понашати у складу с наређењем врховног команданта који је на последњем реферисању рекао да Војску морамо да учинимо јаком, задовољном, технолошки модерном, опремљеном. - Све што радимо, радимо да развијемо нашу привреду, да купимо што више нових возила и развијемо технологију која ће омогућити да Војска одговори свим својим задацима, рекао је Вулин. Истичући да је стратешко опредељење Војске за попуну теренским возилима везано за домаћу производњу, првенствено за ФАП и "Застава камионе", начелник Генералштаба Војске Србије је рекао да су потребе Војске такве да је обезбеђен пласман за неколико стотина возила овог производног програма. - Ова возила која смо данас преузели апсолутно одговарају нашим потребама, одликују их велика проходност, издржљивост и снага. Показали су се добро у свим временским условима, навео је Диковић.

Председник Златиборског округа Димитрије Пауновић рекао је да се враћањем у живот "ФАП корпорације", враћа у живот и Прибој и цео регион. - Јер ФАП није само Прибој, ФАП је и Сјеница и Нова Варош и цео Златиборски оруг, то су многобројни кооперанти и људи који живе од прибојске корпорације. Сарадња с Војском Србије је за људе у Прибоју, најпре за запослене у ФАП и њихове породице, а затим и за све нас у округу почетак боље будућности, нова нада за регион и Србију, истакао је Пауновић. Председник општине Лазар Рвовић истакао је велику помоћ државе у отписивању дела дугова ФАП-а. - Захваљујући великим напорима државе, првенствено председника Александра Вучића и Владе Србије, који су очување ФАП и производњу камиона истакли као стратешко опредељење, ми данас можемо да кажемо да нам је дуг смањен за више од 100 милиона евра. Добили смо шансу коју морамо да искористимо. Покретањем производње уз помоћ Војске удахнули смо живот целом граду и шире, рекао је Рвовић.

Захваљујући министру одбране и начелнику Генералштаба на посети председник Надзорног одбора ФАП Немања Стевановић је истакао да је председник Србије Александар Вучић, још 2013. године као први потпредседник Владе препознао стратешку важност ФАП-а и за регион и као индустријску базу ове врсте производње за целу земљу. - Најбољи дани ФАП-а су тек пред нама, посебно ако се узме у обзир предстојећа сарадња са војском и квалитет наших производа, закључио је Стевановић. Зашто је Србији неопходно руско војно присуство, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте документарни филм у продукцији РТБ из 1989. "ФАП - Освајач друмова":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА