Najnovije

Ovo su činjenice o smanjenju veličine ponosa: A kako je stariji, desiće mu se i nešto što će vas užasavati!

Činjenica jeste da može se smanjiti - recimo, na hladnoći. Bilo da je u pitanju ledena voda ili prosto ledena spoljašnja temperatura, penis će se smanjiti čak i do 50 odsto, dok se u obimu može smanjiti i za 30 odsto, objašnjavaju stručnjaci. U isto vreme, testisi se uvlače u telo pokušavajući da zadrže toplotu. To se dešava, objašnjavaju stručnjaci, jer se krvni sudovi u penisu sužavaju pa tkivo izgleda manje.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Još jedna stvar smanjuje penis - stres. Ali bez brige, kao i kod hladnoće, i ovde je to prolaznog karaktera. Čim prođe stresna situacija, i penis će se vratiti u normalu.
Ne zvuči tako strašno, zar ne? Međutim, činjenica je da se penis menja sa godinama - evo šta se sve dešava sa njim kako muškarac stari.

Menja se boja

Kako starimo, ateroskleroza, iliti sužavanje krvnih sudova, biva sve češća. To smanjuje protok krvi u genitalijima i vrh penisa postaje svetliji.
Penis prolazi kroz nekoliko fizičkih promena kako muškarac stari. Smanjen protok krvi do penisa može uzrokovati da vrh penisa izgubi svoju ljubičastu boju, dok stidne dlake postaju tanke, proređene i sede.

Skuplja se

Ovog puta, za stalno.
- Sa godinama penis muškarca se skuplja, a to se dešava zato što se u arterijama stvaraju depoziti masti zbog kojih je usporena cirkulacija - kaže Samanta Evans, ekspert za seksualno zdravlje.

Manje testesterona

Sa godinama muškarcima opada nivo hormona tetstosterona i potrebno vam je više vremena da se uzbudite.
Erektilna disfunkcija je povezana sa procesom starenja i većina muškaraca je primetila da njihova seksualna funkcija opada između 40. i 70. godine, kaže Samanta.
Erektilna difunkcija je vrlo česta kod muškaraca, a jedan od osnovnih njenih uzroka je stres.

Manje je osetljiv

Testosteron podržava nervno tkivo i tako potpomaže erekciju, a budući da se nivo ovog hormona smanjuje, to dovodi do smanjene osetljivosti, slabije erekcije i otežanog orgazma.
- Kako stare, muškarci primećuju da im je smanjena osetljivost penisa, a to otežava i erekciju i orgazam - kaže Samanta.
Koji su to znakovi da vas žena želi u krevetu pročitajte OVDE.
Izvor: Blic žena

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

10 činjenica o seksu koje niste znali!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA