Najnovije

PROGLASIO POBEDU I DOŠAO PO SVOJE LJUDE: Putin doleteo u Hmejmim i naredio ruskim trupama da se pakuju!

Predsednik Rusije Vladimir Putin sleteo je jutros na aerodrom Hmejmim u Siriji.

Putin (Foto: RIA)

Na vojnom aerodromu Hmejmim ruskog predsednika dočekao je predsednik Sirije Bašar el Asad, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i komandant ruske grupe u Siriji general-pukovnik Sergej Surovikin.
„Naređujem ministru odbrane, načelniku Generalštaba, da započne povlačenje ruske grupe u baze njihovog stalnog raspoređivanja“, rekao je Putin obraćajući se vojsci.
Predsednik je naglasio da su ruske oružane snage zajedno sa sirijskom vojskom porazile najefikasniju grupu međunarodnih terorista u Siriji.
„Za dve godine Oružane snage Rusije su zajedno sa sirijskom vojskom pobedile najefikasniju grupu međunarodnih terorista. S tim u vezi doneta je odluka: značajan deo ruskog vojnog kontingenta u Siriji vraća se kući, u Rusiju“, izjavio je Vrhovni komandant.
U martu 2016. godine Putin je doneo odluku o povlačenju većeg dela ruske vazduhoplovne grupe u vezi sa uspešnom realizacijom zadataka. Pritom Rusija nije odustala od svoje obaveze snabdevanja oružjem i vojnom opremom sirijskoj vladi i obučavanje vojnih stručnjaka. Vazdušna baza Hmejmim i logistički centar mornarice u Tartusu još uvek funkcionišu. Osim toga, u Siriji radi i Ruski centar za pomirenje.
Putin je izdao ovu naredbu jer zna da uskoro počinje svetski rat. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Islamska država je potpuno uništena u Siriji 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA