Najnovije

ČIM SU RUSI OTIŠLI: Teroristi se ujedinjuju u Siriji, kreće ofanziva!

Veće sirijske terorističke grupe „Hajat Tahrir aš Šam“, „Ahrar aš Šam“ i druge ujedinile su se pod imenom „DŽejš el Fath“ i nameravaju da nakon povlačenja ruske vojske iz Sirije pređu u ofanzivu u provinciji Idlib.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Vest o povlačenju ruskih vojnika pozitivno se odrazila na pregovore terorističkih grupa o ujedinjenju radi borbe protiv sirijske vojske: „Hajat Tahrir aš-Šam“, „Nuridin az Zinki“, „Ahrar aš Šam“, „DŽejš el Mudžahidin“, „DŽejš Ahrar“ i druge grupe ujedinile su se pod zajedničkom komandom i jedinstvenim nazivom „DŽejš el Fath“, saopštio je Telegram-kanala Directorate 4.
Militanti nameravaju da se „bore pod zajedničkom zastavom protiv sirijske vojske“ koja se približava Idlibu sa nekoliko strana i militanta ID severoistočno od Hame.
Militanti se nadaju da će uspeti da odbace sirijske vojnike od Idliba.
U isto vreme sirijska komanda je poslala na sever Hame najsposobniju diviziju — „Tigrove“ pod komandom generala Hasana Suhejla. On ima naređenje da očisti jug Idliba od terorista.
Predsednik Rusije Vladimir Putin u ponedeljak je posetio rusku vazduhoplovnu bazu u sirijskom Hmejmimu, gde je naredio povlačenje velikog dela ruskog vojnog kontingenta iz Sirije u vezi sa okončanjem operacije protiv ID. Putin je izjavio da su vojnici sjajno obavili svoje zadatke. Sirija je sačuvana kao suverena i nezavisna država i stvoreni su uslovi za političko rešenje situacije pod pokroviteljstvom UN.
Pročitajte OVDE kakva je trenutna situacija oko Idliba.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte jučerašnji izveštaj sa sirijskih ratišta.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA