Najnovije

KIM DŽONG UN SPREMA STRAVU I UŽAS: Ovo oružje je katastrofalno u svakom pogledu!

Pet meseci pošto je Pjongjang obavio svoju prvu raketnu probu 2006, ameriki obaveštajci su obavestili Kongres da Severna Koreja radi na još opasnijem oružju.

Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

Saradnici Kim DŽong Una su nabavili uzorke malih boginja i antraksa, ali im je nedostajao stručan kadar za razvijanje oružja. 
Posle 10 godina tog problema gotovo da nema, postoji dovoljan broj stručnjaka, kao i fabrika za proizvodnju ove vrste oružja. 
Štaviše, režim šalje naučnike da i u inostranstvu prikupe dodatne informacije. Sve to je navelo SAD na bojazan da Pjongjang svakog momenta može da počne proizvodnju biološkog naoružanja. 
Međutim, određivanje preciznih sposobnosti Severne Koreje - i namere za korištenje takvog oružja - bili su među najtežim izazovima za američke analitičare. Zvanične procene američkih i južnokorejskih obaveštajnih agencija generalno su zaključile da je Pjongjang eksperimentisao sa nekoliko bakterijskih vrsta, uključujući mikrobe koje uzrokuju antraks, koleru i kugu.
Američki analitičari su takođe verovali od sredine devedesetih godina prošlog veka da Severna Koreja poseduje virus malih boginja, zaključak koji se zasniva na otkrivanju antitela u krvi severnokorejskih vojnika koji su pobegli na jug u osamdesetim i devedesetim.
Pročitajte OVDE kako je Severna Koreja reagovala na najave SAD o pomorskoj blokadi?
Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Biološko oružje - pretnja današnjice.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA