Najnovije

ISPLIVALA SRPSKA DRŽAVNA TAJNA: Opozicioni poslanik mahao tajnim dokumentima u Parlamentu, a onda ih podelio novinarima (VIDEO)

Poslanik Dveri Srđan Nogo u Parlamentu je novinarma pokazao papire za koje tvrdi dokazuju spregu kriminala i političara. Na papirima koji na sebi izmaju oznaku "državna tajna" a predstavljaju stenogram razgovora Darka Šarića i Rodoljuba Radulovića da se obezbedi Stanku Subotiću omogući da se brani sa slobode uz davanje jemstva.

Dokumenta koja su objavile Dveri (Foto: Dveri)

Nogo tvrdi da ovo nije moglo da se sprovede u vreme vlasti Borisa Tadića, jer su tada to sprečavali Miroslav Mišković i Milan Beko, ali da je to izvršeno 2013. godine po dolasku Aleksandra  Vučića na vast. Nogo je rekao da je dogovor o tome napravljen verovatno još tokom susreta Subotića sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem u Parizu 2008. godine. - Ovo je bio samo uvod u sprovođenje krivičnog postupka, koji su pratile brojne kontroverze, i koji je okončan pravnosnažnom oslobađajućom presudom krajem 2015. godine. Da li je ovo ishod regularnog sudskog postupka ili epilog dogovora postignutog možda još prilikom susreta Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića sa Stankom Subotićem u hotelu „Ric“ u Parizu još 2007. godine, svako može sam doneti zaključak - kaže Nogo. Nogo je pitao i kako je moguće da je transkript ovog razgovora proglašen "državnom tajnom".  - Kako je moguće da se dokazi poput ovog koji predstavljamo, proglašavaju državnom tajnom, kada se radi o razgovoru dva lica koja su osumnjičena za brojna teška krivična dela, odnosno da li se to čini upravo da bi se sprečilo da do javnosti dopru podaci o tome sa kim su sve iz državne, političke, pravosudne i poslovne sfere ova lica komunicirala? Međutim, sam zakon propisuje da se ne mogu smatrati državnom tajnom podaci i dokumenti koji za cilj imaju prikrivanje učinjenog krivičnog dela, zbog čega ovi dokazi ne mogu više predstavljati nikakvu tajnu, jer je najpreči interes države i naroda da se istina o sprezi kriminala, politike, pravosuđa i banaka konačno sazna i u potpunosti rasvetli - rekao je Nogo i najavio da će nastaviti sa objavljivanje sličnih dokumenata. Dveri su dokumenta sa oznakom "državna tajna" postavili na svoj sajtu kako bi svi mogli da vide stenograme, a ona su podeljena juče i novinarima u Skupštini Srbije. Žetoke napade radikala i naprednjaka u Skupštini Srbije pogledajte OVDE. Zašto Boško Obradović traži smenu Aleksandra Vučića pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA