Najnovije

AMERIKANCI POTPUNO POLUDELI: Američki avioni otvorili vatru na ruske avione u Deir Ez Zoru!

Nije prošlo dugo nakon što je američka Centralna komanda odobrila svojoj avijaciji da obara ruske avione u Siriji, već se dogodio prvi incident.

F-22 (Foto: public)

Američki borbeni avion F-22 u sredu je u znak upozorenja ispalio projektile nakon što su dva ruska jurišna aviona Su-25 ušla u "zonu bez sukoba" u vazdušnom prostoru Sirije istočno od reke Eufrat, javlja Rojters, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika. Prema rečima američkog zvaničnika, u incident su bila uključena dva američka lovca pete generacije F-22 i ruski jurišni avioni Su-25, poznatiji kao "leteći tenk", namenjeni za dejstvo protiv ciljeva na zemlji. Kako navodi Rojters, ruski avioni su napustili područje nakon što su ispaljeni projektili upozorenja. A u "zoni bez sukoba", kako je naziva Rojters, par dana pre ovog incidenta, američke snage i njihove sluge iz SDF-a, doživeli su teške gubitke od terorista Islamske države, o čemu više možete da pročitate OVDE. Kako je Centralna komanda američkih snaga odobrila otvaranje vatre na ruske avione pročitajte OVDE. Povodom incidenta oglasilo se i rusko Ministarstvo odbrane, koje je objasnilo da ruski avioni nisu "presretnuti" i "oterani", već da su im američki avioni otežali pratnju humanitarnog konvoja, što je bila misija para Su-25, ali da je ona nesmetano nastavljena kada su se grupi brzo pridružila i dva ruska lovca Su-35, nakon čega su američki avioni napustili područje.  Rusi su precizirali da se incident dogodio u neposrednoj blizini grada Majadina. Izvor: Pravda, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte predstavljanja aviona koji su učestvovali u ovom incidentu i procenite sami zašto se Amerikanci nisu usudili da otvore vatru na ruske lovce: F-22: Su-25:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA