Najnovije

BEJT DŽIN PREPOLOVLJEN: Potpuni raspad terorističkih snaga na Golanu! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapaska armija i dobrovoljačke Snage nacionalne odbrane zauzele su brda Al Ahmar, Al Maktul i Kazan u džihadističkom džepu oko grada Bejt DŽina, na severoistočnom obodu Golanske visoravni.

Nova pobeda SAA (Ilustracija: Pravda)

Napad na pomenuta brda usledio je nakon opsade i opsežnog artiljerijsko-raketnog dejstva sirijskih snaga na grad Mager al Mir, na koji su teroristi očekivali juriš SAA. Umesto toga, sirijske snage su probile koridor na istočnom obodu grada, čime je okončana operacija presecanja zaposednute teritorije.  Uspešnim završetkom operacije koju su predvodile Gijatove snage, teroristi sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) koji se nalaze u gradu Bejt DŽinu, potpuno su odsečeni od zapadnog područja u kom se nalaze mesta Bejt Tima, Bejt Saber i Kafer Havar, u kojima će biti pokrenuti pregovori o pomirenju sa lokalnim stanovništvom i militantima koji su služli HTŠ-u, prenose sirijski mediji.
Syrian Army Captures Strategic Hills, Isolates Hay’at Tahrir al-Sham In Western Ghouta (Map, Video)

Teroristi su sa svoje strane izdali saopštenje u kom pozivaju svoju "narodnu mobilizaciju" u odsečenom delu džepa da radije poginu, nego što bi se predali sirijskim snagama. Ovakvo saopštenje terorista govori u prilog spekulacijama da HTŠ, nakon eskalacije nasilja u Izraelu, više ne može da računa na podršku izraelske armije i da je kraj okupacije ovog područja koje se godinama opire sirijskim snagama, vrlo blizu. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prilog ruskog Fana iz borbi na brdima oko Mager al Mira:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA