Najnovije

DAČIĆ: Hrvatska je označena kao agresor, a krivične prijave protiv naših generala su propaganda!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih dvora reč o propagandi Hrvatske, jer je ona u Haškom tribunalu označena kao agresor.

Ivica Dačić (Foto: Sinhua)

- To je unutrašnji politički zahtev i propaganda, jer Hrvatskoj ne ide dobro. Hrvatska je označena kao agresor. Ona je označena u Tribunalu, Srbija nijednom aktom nije označena. U rezolucijama i saopštenjima Saveta bezbednosti jasno je rečeno devedesetih godina da hrvatska vojska učestvuje u borbama u BiH - rekao je Dačić gostujući na TV Pink.
On je dodao da su se Hrvati "upleli u kolo iz koga bi rado da izađu, ali im teško ide".
Dačić je podsetio na izjave bivšeg bivšeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana za koga kaže da je govorio da je srećan što mu supruga nije Srpkinja.
- Zamislite da ja izađem i kažem da sam srećan što mi žena nije Albanka ili Hrvatica. Kako je govorio, takvo je društvo i gradio - naglasio je Dačić.
Šef srpske diplomatije je rekao da se godinama unazad razmišljalo, a da je možda i greška što srpski parlament nikada nije doneo nikakvu deklaraciju niti osudio genocid Hrvatske u Drugom svetskom ratu.
- Ako ćemo tako ići možemo govoriti i tražiti ratnu odštetu i za Prvi svetski rat zato što su nas oni napali - zaključio je Dačić.
Pročitajte OVDE kakav je to novi rok od Haga dobio Vojislav Šešelj?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ivica Dačić o spoljnopolitičkoj poziciji Srbije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA