Najnovije

IDEALAN POKLON ZA NOVU GODINU: "Najčudniju knjigu na svetu" pisala i slikala deca! (VIDEO)

Izdanje „Najčudnija knjiga na svetu“ predstavljeno je 14. decembra u Delfi kafeu u SKC-u. Na konkurs koji je raspisala Laguna stiglo je više od 1300 likovnih i literarnih radova dece iz Srbije i regiona.

Petrović se družio s mališanima u Laguninoj knjižari (Foto: Jutjub)

Izdanje „Najčudnija knjiga na svetu“ predstavljeno je 14. decembra u Delfi kafeu u SKC-u. Na konkurs koji je raspisala Laguna stiglo je više od 1300 likovnih i literarnih radova dece iz Srbije i regiona. Žiri (pisac Uroš Petrović, pesnik Branko Stevanović i urednici u Laguni Lidija Šijačić i Zoran Penevski) odabrao je skoro pedeset radova koji su objavljeni u knjizi.
Mališane je najpre omađijao i zabavio pisac Uroš Petrović, koji je poklonio dve loptice onima koji su rešili njegove zagonetke. Voditelj Ivana Misirlić je sa decom razgovarala o tome kako ona zamišljaju čudnu knjigu i šta vole da čitaju.

Urednik u Laguni Zoran Penevski istakao je da je knjiga „pohvala dečjoj mašti“ i nastavak onoga što je Laguna uradila predstavljajući mlade autore poput Andreje Kargačin i Dušana Krtolice.
Dobitnik prve nagrade Nikola Mihajlovski rekao je da je hteo da napiše nešto što je „autentično, nešto čega se niko drugi nije setio, a to je Knjigogled“.
Na kraju su autorima podeljeni primerci, a najboljima uručene nagrade – kompleti knjiga u izdanju Lagune. Pročitajte OVDE sve o Noći knjige koja će biti održana večeras! Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Uroš Petrović o deci, čitanju i kućnim ljubimcima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA