Najnovije

POPOVIĆ: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i neće postati članica NATO

Poseta Srbiji delegacije Odbora za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo ruske Dume predstavlja potvrdu neraskidive povezanosti dve zemlje, ocenjeno je u razgovoru ministra za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenada Popovića sa delegacijom ovog odbora ruske Dume.

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

Dve delegacije istakle su značaj nastavka prijateljske saradnje između Srbije i Rusije.
Zamenik predsednika Odbora ruske Dume Denis Kravčenko naglasio je značaj posete Srbiji, sa čijim narodom oseća duhovnu bliskost, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Popović zahvalio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, jer je Rusija stavila veto na prijem Kosova u Unesko, čime je nesumnjivo podržala teritorijalni integritet Srbije i potvrdila važnost poštovanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.
"Veoma je značajna predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, jer će biti potpisano više sporazuma koji će biti osnov dalje bilateralne saradnje dve zemlje", naveo je Popović.
On je istakao da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i ostaje privržena politici vojne neutralnosti, tako da nikada neće postati član NATO.
Dve strane su ponovile značaj daljeg unapređenja ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazale na važnost razmene iskustava u oblasti inovacija.
Popović je naveo da je razvoj digitalne ekonomije jedan od prioriteta Vlade Srbije.
"Rusija i druge zemlje u Evropi, odmakle su daleko u razvoju ove sfere, pa danas već imaju razvijene strategije za upotrebu veštačke inteligencije. To je budućnost koju želimo da sustignemo sa našim mladim inženjerima", rekao je Popović.
On je napomenuo da Srbija stvara povoljnu klimu za sve investitore, posebno u oblasti inovacija, istraživanja i tehnološkog razvoja.
Na sastanku je istaknuto i da je od ključnog značaja unapređenje zakonodavnog okvira koji bi omogućio prilačenje investitora i lakše finansiranje inovacionih start-ap preduzeća.
"Veoma je važno da koristimo bescarinski režim sa Rusijom i EU, kako u trgovini, tako i u privlačenju stranih kompanija da rade kod nas", istakao je Popović.
Naprednjaci ugasili demokratiju, u modernoj istoriji ovo još nismo doživeli kaže Šešelj. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Popović: Đilas je hteo da nas konfrontira sa Rusijom 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA