Najnovije

SRBIJA I UN TO NEĆE DOZVOLITI: Ne može biti nikakve "vojske Kosova"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas na Pasuljanskim Livadama da će Kfor ostati jedina vojna formacija na Kosovu i Metohiji, a sve drugo bi bio ozbiljan bezbednosni program za ceo region.

Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane)

Reagujući na raniju izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o osnivanju "vojske Kosova", ministar Vulin je podsetio da je to "stara želja".
- Na osnovu Rezolucije 1244 jasno je određeno da jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji može da bude Kfor i to je stav Republike Srbije koji se neće promeniti. To je stav Vlade Republike Srbije, Ujedinjenih nacija i, što je najvažnije, svih Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Vulin novinarima.
Ministar je istakao da nije moguće formirati nikakvu vojsku Kosova, ne osim silom i brutalnim kršenjem međunarodnog prava, kršenjem rezolucije 1244 i sem brutalnim gaženjem volje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, i naravno, Srba na Kosovu i Metohiji.
- Formiranje vojske Kosova mimo rezolucije 1244 bio bi ozbiljan bezbednosni problem za čitav region i stvaranje nekakve vojne formacije, tamo gde ona ne može da postoji, jer tamo nema države, i neke formacije koju bi vodili ljudi čiji je cilj destabilizacija ovog prostora, kao i da na ovim prostorima bude sukoba. Još jednom upozoravam da Rezolucija 1244 mora da se poštuje, to je stav našeg naroda, naše države, našeg predsednika Republike i stav naše Vojske - da nikakve vojske na Kosovu ne može biti, niti bilo kakve oružane sile osim Kfora - rekao je ministar Vulin.
Pročitajte OVDE ko je to priznao da je Kosovo crna rupa i zbog čega?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

“Vojska Kosova“ – postoje li uslovi za njen nastanak?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA