Najnovije

KO JE OVDE NEVIDLJIV: Američki pilot priznao zašto im Rusi uteruju strah u kosti u Siriji!

Američki vojni piloti, čak i oni koji upravljaju lovcima pete generacije F-22 Raptor, počeli su da se žale da nisu u stanju da blagovremeno otkrivaju i prate ruske lovce Su-30 i Su-35 u Siriji.

Ruska avijacija dominira (Foto: obramba.ru)

Jedan od komandira eskadrile u avio-bazi Al-Dafra u Ujedinjenim Emiratima rekao je za američki avijatičarski nedeljnik "Aviešn vik", koji mu iz razumljivih razloga nije otkrio identitet, da je za američke pilote uvek iznenađenje kada se pored njihovih aviona u vazdušnom prostoru Sirije pojave ruski lovci.
Neimenovani pilot je objasnio da se takva „iznenađenja“ događaju zato što F-22 ne raspolaže kompletima senzora za otkrivanje i identifikaciju tuđih aviona u noćnim uslovima. - Pokušavamo da sa ruskim pilotima uspostavimo vezu preko specijalnih kanala, ali oni ne odgovaraju, požalio se američki oficir. Piloti F-22 Raptora imaju još jedan problem: nemaju mogućnost da preko taktičkog sistema Link 16 drže vezu sa komandnim centrom, pa moraju da ga o onome što vide obaveštavaju preko toko-vokija. Takođe, žale se i zbog toga što nemaju pokazivače cilja instalirane na vizirima svojih kaciga. Možda je ipak najindikativnije što priznaju da ono sa čime se suočavaju u vazdušnom prostoru Sirije iziskuje brže donošenje odluka nego što je trenutni standard u američkoj vojnoj avijaciji. Pentagon i načelnika Komiteta štabova posebno brine - a to i nema ni brzo ni lako rešenje - što je rat u Iraku i Siriji pokazao da skupa stelt-oplata, koja bi najboljim američkim avionima trebalo da obezbedi radarsku "nevidljivost", na bliskoistočnom suncu gubi svojstva, a da joj ne prija ni tamošnji pesak. Sve je ovo, nema sumnje, samo deo istine o problemima sa kojima se Amerikanci suočavaju. A što ih iznenađuju i prepadaju Rusi sa svojim Su-30 i Su-35 - to nije nimalo slučajno. Pogledajte šta ti avioni sve mogu u vazduhu: NATO generali podigli su uzbunu u Alijansi, jer smatraju da jednim potezom ruske podmornice ispod Atlantika, Moskva može da napravi nesagledivu štetu za Ameriku i Evropu. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako ruski avioni uteruju strah u kosti američkim brodovima na Crnom moru
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA