Najnovije

SOROŠ KAO MRTVA SVINJA: Mađarski poslanik isprozivao milijardera (FOTO)

Fotografija mrtve svinje na kojoj je ispisano ime američkog milijardera DŽordža Soroša a koju je na Fejsbuk profilu objavio jedna poslanik vladajućeg Fidesa pokazuje koliko je atmosfera u mađarskoj “zatrovana”, ocenjuje Dojče Vele.

DŽordž Soroš (Foto: JuTjub)

Poslanik odgovoran za objavu fotografije i član partije mađarskog premijera Viktora Orbana, Fides, - Janos Poč - smatra da je fotografija smešna. Poč je objavio fotografiju na Fejsbuku uz komentar “on je bio Soroš”, a kako piše DW, to bi mogla da bude i igra reči koja bi mogla da se prevede kao “on je bio na redu”. Uz to, Poč je napisao: “Već imaju jednu svinju manje”. Fotografija i Počov komentar izazvali su burne reakcije u mađarskoj javnosti.
Više od 1.000 korisnika Fejsbuka osudilo je u komentarima potez poslanika Fidesa.
Poč je nakon toga izjavio da ne razume zašto se ljudi uzbuđuju kad se na fotografiji uopšte ne radi o DŽordžu Sorošu. NJegov pokušaj pravdanja razljutio je još mnogo ljudi, među kojima su se našli i neki konzervativni i umereni poslanici. Počovu ostavku zatražilo je u međuvremenu više od 120 mađarskih intelektualaca, među kojima su i književnik Đerđ Konrad, filozofi Agnes Heler i Gašpar Mikloš Tamaš, kao i filmski reditelj Ildiki Enjedi. Oštro je protestovala i Fondacija za otvoreno društvo američkog milijardera.
„To je šokantan napad na DŽordža Soroša. Ta fotografija je nastavak duge i tamne tradicije antisemitizma. To je novi primer zvanično prihvaćenog antisemitizma u Mađarskoj Viktora Orbana“, navodi se u saopštenju. Šef poslaničke grupe stranke Fides, izjavio je da je kritika “sastavni deo antimađarske Soroševe kampanje”, dok je Orban prokomentarisao da “stvari sa svinjokoljom” nisu u nadležnosti vlade. A o povlačenju ruske vojske iz Donbasa saznajte više OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Orban protiv Soroša
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA