Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ovako Rusi uništavaju Islamsku državu na Kavkazu!

Ruske snage bezbednosti eliminisale su terorističku ćeliju u selu Gubden u Dagestanu, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet.

FSB u akciji (Foto: JuTjub, Pravda)

Teroristi su se zabarikadirali u jednoj građevini i pružali su otpor vatrenim oružjem. Jedan od njih identifikovan je kao Aligadži Kamutaev, koji je tražen zbog ubistva osam ljudi i napada na policiju. Tokom uviđajem nakon oružanog obračuna, na licu mesta pronađena je veća količina ručnog naoružanja, bombi i municije.
Među pripadnicima snaga bezbednosti i civilnim stanovništvom nije bilo povređenih. Kamutaev je bio jedan od vođa tzv. "Kavkaskog vilajeta", lokalne ispostave Islamske države u Dagestanu, čji je vođa ubijen u akciji ruskih snaga bezbednosti krajem prošle godine. Eliminisanjem Kamutaeva, ova organizacija se može smatrati unuištenom.
U nepovezaom događaju, petorica terorista povezanih sa Islamskom državom eliminisano je danas u Karakaju u sukobu sa snagama bezbednosti Rusije. Kao što su ruske službe već najavile, islamski teroristi pojačali su svoje aktivnosti pred nadolazeće praznike. Svim akcijama FSB-a i Nacionalne garde, u kojima su ubijeni teroristi, prethodio je uspešan obavešajni rad i sve dosadašnje pretnje su uspešno eliminisane.  Vladimir Putin je iskoristio rat u Siriji da u ratnim okolnostima dodatno obuči čak 50.000 pripadnika ruske vojske. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci borbi ruskih snaga bezbednosti protiv terorista u dagestanskim planinama:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA