Najnovije

MISLIO SAM, UDAVIĆE GA...: A evo šta je još Vučić rekao o bizarnom eksperimentu sa psom...

O bizarnom eksperimentu sa psom i tečnošću za disanje kojem je u Moskvi prisustvovala srpska delegacija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, izvestili su gotovo svi ruski mediji.

Vučić u Moskvi (Foto: Jutjub)

U većini izveštaja naglašeno je da je ova tehnologija prvi put javnosti predstavljena upravo pred srpskom delegacijom. Uz opise o kakvoj tehnologiji je reč, kao i čemu bi mogla da služi u budućnosti, većina portala navodi da su gosti iz Srbije bili impresionirani prezentacijom. "RIA novosti" i "Izvestija" pišu da je Vučić bio oduševljen onim što video.
Jedan od najzanimljivijih izveštaja objavio je REN TV koji je uz video prezentaciju u kratkom tekstu naveo da je srpski predsednik tokom prezentacije sve vreme "zadržao zaprepašćeni izraz lica".
REN TV navodi i da "predsednik Srbije nije znao da li da spasava kuče ili da beži glavom bez obzira", kao i da je bio "iznenađen što je baš on izabran za prvo javno prikazivanje ove tehnologije". Na kraju kratkog teksta koji prati i video, REN TV navodi da je Vučić pomiliovao psa nakon eksperimenta.
Ruski naučnici, prred Vučićem i članovima srpske delegacije potopili su psa jazavičara u rezervoar ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot, a koji je posle nekog vremena izronio živ i zdrav. 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je impresioniran onim što je video na ruskom Institutu perspektivne tehnologije u Moskvi, uključujući eksperiment sa psom zaronjenim u specijalnu tečnost bez azota, za čiju "sudbinu" su ga novinari danas pitali.
- Pas, koga su ruski naučnici zaronili u neku čudnu posudu ne samo da je preživeo, nego je bio dobre volje, što me je iznenadilo - izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić, upitan za komentar događaja prlikom posete ruskom Institutu perspektivne tehnologije u Moskvi.
Predsednik Vučić je objasnio novinarima da su mu na Institutu perspektivne tehnologije pokazali neke neverovatne stvari, uključujući eksperiment sa psom zaronjenim u pomenutu tečnost.
- Tako da, nikakvih problema tu nije bilo. Reč je o divnoj životinji, bilo mi ga je žao, pomislio sam da će stvarno da ga udave u toj čudnoj posudi, ali to je njihov Institut - rekao je Vučić novinarima.
Pas ne samo da je preživeo, ističe predsednik, nego je bio dobre volje, što ga je, kako je rekao, iznenadilo, tako da - nikakvih problema tu nije bilo, rekao je Vučić.
- LJudi ne moraju da brinu, to divno psetance je u odličnom stanju i bio je veoma veseo. Prikazali su kako je moguće da životinja koristi vodu kao vazduh, posle nekoliko trenutaka panike, bez ikakvih problema pas u tome opstaje - rekao je Vučić.
Vučić je napomenuo da je u Rusiji video još neke "neverovatne stvari", kao što je cveće koje može da raste bez zemlje.
- Neverovatno je i kako cveće može da raste bez zemlje, čudi me da vam to nije privuklo pažnju. Bez ičega. Nisam bio u stanju da razumem kako ga hrane, objašnjavali su mi 10 minuta i dalje nisam razumeo - kaže predsednik.
Takođe, kako je rekao, ruski naučnici su i prikačili na neke elektrode pacova, hrčka i u stanju su da, po njihovom vazduhu, vide koliko su bolesni, da li mogu da razviju rak pluća ili ne.
- Mnogo su napredniji nego mi, rade u nauci gotovo neverovatne stvari, rade sve moguće tehnologije, koje ćemo mi verovatno da radimo za 20-30 godina. Tako da, mnogo toga smo imali prilike da vidimo u Moskvi, što je drugačije od uobičajenih stvari i zahvalan sam našim domaćinima što su nam to pokazali - rekao je predsednik Srbije. Pogledajte kako je to izgledalo:
Pročitajte OVDE zašto Miroslav Lazanski smatra da je poseta Moskvi bila više nego uspešna?
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić i Putin: Od energetike do Kosova i Katalonije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA