Najnovije

JEDINI SPAS JE PUNA VOJNA I EKONOMSKA INTEGRACIJA SA RUSIJOM: Narod traži otvaranje novih ruskih humanitarnih centara u Srbiji!

Srpska radikalna stranka upozorila je Vladu Srbije da je krajnji cilj NATO - okupacija Srbije i, stoga, zahteva punu integraciju s Ruskom Federacijom, od ekonomske pa sve do vojne.

Humanitarni centar u Nišu (Foto: JuTjub)

SRS je saopštila da insistira da se po hitnom postupku potpiše sporazum i donese zakon kojim će pripadnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu dobiti identične privilegije koje su po IPAP sporazumu već dobili vojnici NATO. Kako kažu, Ruska Federacija, na čelu s Vladimirom Putinom, pokazala je kako se odgovorna majka ponaša i ophodi prema svom detetu. Kako dokaz toga, radikali navode da najnovijim sporazumima Rusija obezbeđuje Srbiji energetsku stabilnost i sigurnost, mogućnost da Srbija zaradi kroz tranzitne takse plasiranjem svojih viškova zemljama u okruženju, vojnu silu - nabavkom sistema S-300, helikoptera Mi-17, ali i formiranjem centra za remont helikoptera za ovaj deo Evrope. Takođe, navodi se u saopštenju, Rusija obezbeđuje Srbije i "pozicije  u rešavanju pitanja Kosova i Metohije". - Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da čvrst i iskren stav Ruske Federacije prema Kosovu i Metohiji iskoriste tako što će insistirati na sprovođenju Rezolucije 1244, što je ujedno i stav predsednika Putina, da se odreknu puta ka EU i okrenu Evroazijskoj uniji gde nam je zagarantovana saradnja na ravnopravnim osnovama, kao i da se odreknu pogubne politike vojne neutralnosti i zatraže članstvo u ODKB, reakao je, ranije danas poslanik SRS Miljan Damjanović. Predstavnik Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić izjavio je danas u Novom Sadu da SRS nekoliko nedelja unazad prikuplja potpise za otvaranje Rusko-spskog humanitarnog centra u Vojvodini, po ugledu na onaj u Nišu. Prema njegovim rečima, radikali su, za kratko vreme već prikupili 30.000 potpisa, a da će kroz nekoliko dana zvaničan zahtev biti predat Skupštini Vojvodine i pozvao poslanike da podrđže ovaj predlog.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA