Najnovije

MUČKI UDARAC PROAMERIČKIH SNAGA: Kurdi napali pa udarili u Asadov zid na Eufratu! (MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) odbila je iznenadni napad proameričkih militanata koji se bore pod zastavom kurdskog SDF-a u pokrajini Deir Ez Zor.

U Deir Ez Zoru... (Ilustracija: Pravda)

Proamerički militanti izveli su rano jutros žestok napad na položaje SAA u oblasti grada Kušama na istočnoj obali Eufrata, preneli su većeras sirijski državni mediji.
Borbe su trajale nekoliko sati, a SAA je uspela da odbije napad u kom je ubijeno i zarobljeno najmanje 12 proameričkih militanata. Cilj ovog napada, za sada, nije jasan, ali je primetno da su nekoliko dana ranije, kurdskim i "opozicionim" medijima u Siriji kružile razne dezinformacije vezano upravo za grad Kušam, u kojima se uglavnom tvrdilo da su sirijske snage spremne da prepuste svoje glavno uporište na istočnoj obali Eufrata "koalicionim" snagama. Kurdski i "opozicioni" mediji u opisu današnjeg "incidenta" tvrde da su snage SAA izvršile napad na njihove položaje i to, navodno, istovremeno sa napadom Islamske države u obližnjem području. Po svemu sudeći, Kušam je jedna od "tačaka ključanja", koje će Pentagon pokušati da probudi na linijama razdvajanja sada, kada se glavnina SAA nalazi na frontovima prema Idlibu i na Golanskoj visoravni.

Na Golanskoj visoravni operacije SAA ulaze u završnu fazu. Više o tome pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Terorista snimljen kako prima direktnu isporuku vrelog čelika iz sirijskog tenka:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA