Najnovije

TERORISTI SE HVALE BOGATIM PLENOM: Zauzeli dva sela pa morali da beže, ali evo šta su poneli sa sobom (FOTO/VIDEO)

Teroristi tzv. Slobodne sirijske armije pre nekoliko dana napali su Sirijsku arapsku armiju kod sela Zulikat i Zalin na severu Hame, osvajajući obe mesta u narednih nekooliko sati. Napad je iznenadio vojnike SAA koji su u povlačenju ostavili dosta naoružanja koje je palo u ruke teroristima.

Zarobljeni T-55 (Foto: SSA)

Sirijska arapska armija brzo je izvela kontranapad i povratila oba mesta, ali su teroristi uspeli da u povlačenju ponesu svo zarobljeno oružje sa sobom.

Među zarobljenim oružjem je tenk T-55, jedno oklopono vozilo, toop BS-3, nekoliko bacača granata i mitraljeza i četiri antitenkovska projektila. Među zarobljenom opremom  su i vojni džip i kamion.

Ipak, sirijski mediji navode da je u predhodne dve godine tzv. SSA često nakonn svojih propalih ofanziva pokazivala navodno zarobljeno oružje SAA kako bi podigla moral svojim poraženim borcima.

U više navrata bilo je reči o lažnim vestima gde je prikazano njihovo naoružanje, ili naoružanje koje je zarobljeno u ranijim operacijama. O novim borbama između tzv. SSA i SAA pogledajte OVDE. Snimak američkog presretanja NLO pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe na severu Hame.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA