Najnovije

RUSKE PROCENE: Evo koliko će Amerikanaca poginuti u slučaju rata SAD sa Severnom Korejom

U slučaju izbijanja punog konflikta između Severne Koreje i SAD stradale bi desetine hiljada Amerikanaca koji žive u Južnoj Koreji, upozorava Savet za bezbednost Ruske federacije.

Ilustracija (Foto: Ytmg.com)

Sjedinjene američke države su svesne da bi u slučaju napada na Severnu Koreju na udaru te  zemlje bilo i 250.000 državljana SAD koji žive u Južnoj Koreji, kaže Nikolaj Patrušev, sekretar ruskog Saveza za bezbednost. - Ako dođe do velike eskalacije na Korejskom poluostrvu desetine hiljada Amerikanaca će umreti - kaže Patrušev i dodaje da su takvi gubci neprihvatljivi za SAD. On je objasnio da se  artiljerija i rakete Severne Koreje nalaze samo 50 kilometara od Seula i da je u njihovom dometu grad od deset miliona stanovnika.

Patrušev je rekao da je za podizanje tenzija na polusotrvu odgovorna Amerika koja pibegava oštroj retorici i organizuje vojne vežbe kako bi isprovocirala Severnu Koreju. On objašava da Pjongjang na to odgovara novim lansiranjima raketa  i jednako oštrom retorikom što stvara "začarani krug napetosti". - Taj začarani krug može da se reši samo političkim i diplomatskim razgovorima - objašnjava on dodajući da Rusija i Kina pokušavaju da posreduju u smanjenju napetosti. Snimke snajperskih napada Huta na vojnike Saudijske Arabije pogledajte OVDE. Šta od oružja Amerikanci šalju Ukrajincima za ubijanje Rusa saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nuklearni test u Severnoj Koreji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA