Najnovije

DŽIHADISTI ISPALILI RAKETE NA HMEJMIM: Pogledajte kako je reagovala raketna odbrana ruske baze u Siriji! (FOTO)

Ruski protivvazdušni kompleks „Pancir-S1“ presreo je dve "Grad" rakete koje su džihadisti ispalili prema ruskoj avio-bazi Hmejmim u Siriji.

Pancir S-1 (Foto: Tass)

Prema izveštajima provladinih aktivista, presretnuto je najmanje dve rakte. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije ispaljivanja jedne rakete iz kompleksa Pancir-S i dva pogotka u vazduhu:


Ruski sistem "Pancir", inače, u stanju je da vidi padobranca na 50 kilometara i pošalje do 5.000 projektila za 1 minut, a više o jednoj od modifikacija ovog kompleksa, pročitajte OVDE. Opozicioni aktivisti, sa druge strane, izveštavaju da su "Grad" rakete, najverovatnije, ispaljene iz okoline grada Bidama na severozapadu pokrajine Idlib, sa pozicija koje se nalaze pod kontrolom grupa unutar tzv. "Slobodne sirijske armije", koje uživaju podršku SAD-a. Raketni sistemi "Grad" koje poseduju ove grupe izrađeni su u Bugarskoj, a dostavili su im ih Amerikanci, preko Saudijske Arabije. U odgovor na napad, ruski avioni izveli su na desetine vazdušnih udara na sve poznate pozicije džihadističkih grupa u okolini Bidame. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

KOŠMAR ZA PILOTE: Moćni "Pancir S-1" u akciji 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA