Najnovije

"OBUZDAVANJE IRANA": Izrael i Sjedinjene Države napravili tajni plan!

Izrael i Sjedinjene Države razradili su na tajnom savetovanju u Beloj kući program „zajedničkog strateškog obuzdavanja Irana“.

Iran (Foto: Ria)

Ovo je objavio izraelski Deseti telekanal, navodeći da je u Vašington 12. decembra radi toga stigla grupa izraelskih funkcionera iz sfere odbrane, u kojoj je bio i savetnik za nacionalnu bezbednost Meir Ben-Šabat.
Članovi grupe su za partnere imali predstavnike Pentagona i specijaliste za bezbednost. Na čelu američkog tima bio je Herbert Makmaser, savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost.
Vašingtonski izvori su otkrili da je na kraju pregovora bio potpisan „Memorandum o međusobnom razumevanju povodom iranskog pitanja“.
Tim dokumentom je, pored ostalog, predviđeno hitno formiranje četiri američko-izraelske grupe koje će se baviti iranskim atomskim i balističkim programom i isporukama oružja zemljama Bliskog Istoka.
Deseti telekanal je objavio da će se prva radna grupa baviti „tajnim i diplomatskim radom sračunatim na osujećivanje iranskog atomskog programa“.
Druga će raditi na „ograničavanju prisustva Irana u regionu, naročito u Siriji i Libanu“.
Zadatak treće grupe definisan je kao: „obuzdavanje balističkog programa Irana“ i blokiranje pokušaja doturanja iranskih raketa Hezbolahu“.
Četvrta će „osujećivati pokušaje Irana da izazove eskalaciju u regionu“.
CNN je objavio rezultate ankete koja je pokazala da je za Trampovu politiku povodom Jerusalima samo 36 odsto, a da je protiv - 49 odsto Amerikanaca.
Pročitajte OVDE zašto Kina mobiliše vojsku i kakve su to jezive prognoze?

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rat između Irana i Izraela - iranska animacija.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA