Najnovije

DEZINTEGRACIJA DŽIHADISTA U IDLIBU: Ovako jurišaju najbolji od najboljih Sirijske armije! (VIDEO/MAPA)

U prethodna tri dana, prikupljene na jednom mestu, najelitnije jedinice Sirijske arapske armije (SAA) uspešno su napredovale na širokom frontu u pokrajinama Hama i Idlib, oslobađajući veliki broj sela i gradova na svom putu.

Operaciju predvodi Suheil al Hasan - Tigar sa Eufrata (Ilustracija: Pravda)

Više o uspesima trodnevnog juriša SAA pogledajte OVDE. Ipak, Tigrove snage i 4. mehanizovana divizija, koji predvode glavni udar ove ofanzive, ne odmaraju, pa su i tokom prethodna 24 sata nastavili u istom ritmu, razbijajući u paramparčad džihadističku odbranu duž međupokrajinske granice oslobađajući na svom putu dodatnih 6 gradova i sela. Pogledajte snimke današnjih akcija SAA i ruske avijacije koje je objavilo sirijsko Ministarstvo odbrane: Prema izveštajima ratnih reportera, nakon razbijanja nekada neprobojnih položaja "pobunjenika" u Idlibu od strane Tigrovih snaga, kroz pukotine u odbrani sada nadire velika masa najboljih mehanizovanih jedinica SAA, koje su odlučne da vrate od džihadističkih milicija zemlju koju su ukrali za račun neprijateljskih stranih sila.

Među oslobođenim mestima, osim prodora u Idlib, pala su i strateški važna utvrđenja džihadista u Hami koja vode prema Moreku, Latamini i Kan Šejkunu, gradovima sa najvećom koncentracijom militanata u ovom području.  

Mnogi bi pomislili da zbog ovako značajnog napredovanja SAA džihadisti i ne pružaju veliki otpor, ali se oni uporno hvale svojim snažnim dejstvima po nadolazećoj sirijskoj armadi: Na snimku ispod, kako tvrde, prikazano je raketiranje vojne baze SAA na severu Hame: Današnjim uspesima SAA je uspela da ostvari stabilno prisustvo u pokrajini Idlib, koja je godinama unazad, osim enklave Kefraja-Fua, bila u potpunosti pod kontrolom raznih džihadističkih organizacija. Ruska i sirijska avijacija neprestano vrše napade na odbrambene položaje džihadista, čime olakšavaju prodor elitnih sirijskih snaga: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA