Najnovije

Prva tribina Laguninog književnog kluba u 2018 biće posvećena poznatoj indijskoj književnici i borcu za ljudska prava!

Prva tribina Laguninog književnog kluba u 2018. godini, a trideset peta u nizu, biće posvećena književnom stvaralaštvu Arundati Roj.

"Bog malih stvari" (Foto-Laguna)

O njenom prvom romanu „Bog malih stvari“ u petak, 5. januara u knjižari Delfi u SKC-u od 18 sati govoriće prevoditeljka Maja Trifunović, urednica u Laguni Jasmina Radojičić i književne kritičarke Aleksandra Đuričić i Jelena Lalatović. Suzana Arundati Roj je indijska književnica i borac za ljudska prava. Rođena je 1961. godine u Šilongu, u mešovitom braku između majke sirijske hrišćanke i oca bengalskog hinduiste. Studirala je arhitekturu u NJu Delhiju, a glumila je i u nekoliko filmova.
Počela je da piše 1992, a roman „Bog malih stvari“ objavljen je četiri godine kasnije. Veoma brzo je postao svetski bestseler i nagrađen je Bukerovom nagradom 1997. godine. Nakon toga je napisala samo nekoliko filmskih i televizijskih scenarija jer je odlučila da se u potpunosti posveti društvenom aktivizmu. Na tribini će biti reči i o njenom novom romanu „Ministarstvo neizmerne sreće“ koji je Laguna predstavila u Noći knjige. „Bog malih stvari“ je priča o odrastanju dvoje blizanaca čiji su životi uništeni zakonima o ljubavi koji propisuju ne samo „koga smeš da voliš“ nego kako i koliko, smeštena je u indijskoj državi Kerali, odakle su potekli roditelji Arundati Roj.
Književni stil Arundati Roj porede sa prozom Foknera i Dikensa. Ovaj moderni klasik je potresna porodična saga, priča o zabranjenoj ljubavi i prodorna politička drama.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA