Najnovije

KURTI: Kosovo treba da se ujedini sa Albanijom, jer su ga nasilo odvojile velike sile

Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti smatra da samoproglašeno Kosovo treba na referendumu da se izjasni o ujedinjenju sa Albanijom, jer je od te zemlje odvojeno, kako kaže, "nasilnim, nedemokratskim putem od strane velikih sila".

Kurti (Foto: Jutjub)

"Želeli bismo da imamo pravo da se ujedinjavamo sa Albanijom na demokratski i miran način - znači, ne bismo počeli treći balkanski rat", rekao je Kurti za Dojče vele.
Upitan da prokomentariše ideju o podeli Kosova ili razmeni teritorija - sever Kosova za Preševsku dolinu, Kurti je kazao da je to želja Srbija, ali da se on protivi odustajanju od severa Kosova, između ostalog i zbog Trepče, odnosno, kako on kaže, "ekonomskog razvoja, čija je suština revitalizacija Trepče".
Zajednici srpskih opština se, kaže, protivi pozivajući se na formiranje Republike Srpske, čiji je začetak bila asocijacija opština sa većinskim srpskim stanovništvom. 
"Mislim da Srbija ima iste ciljeve, isti mentalitet, iste političare, ali druga sredstva jer su okolnosti sada drugačije", rekao je Kurti.
Ponovio je i da se protivi briselskom dijalogu, jer se ne osniva na principima.
Pomirenje je, smatra, moguće kad Srbija prizna samoproglašeno Kosovo i prizna ratnu odštetu. Brisel priprema novu strašnu ucenu sa kojom će već početkom sledeće godine suočiti vlast u Beogradu. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šiptarski genocid nad Srbima u 20. veku
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA