Najnovije

MARAKANA JE OVO ČEKALA ČETVRT VEKA: "Aufiderzen" za Keln, Zvezda ostaje u Evropi! (VIDEO)

Zlatnim slovima biće upisan 7. decembar 2017. godine u fudbalskoj istoriji Crvene zvezde, jer se posle 25 godina domogla evropskog proleća. Izabranici sjajnog trenera Vladana Milojevića pobedili su Keln sa 1:0 (1:0) i kao drugolasirani iz H grupe plasirali se u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Zvezda Marakana (Foto: JuTjub, Pravda)

Mirisalo je sve na crveno-belo proleće, posle 90 minuta pred krcatim tribinama stadiona "Rajko Mitić" se i ostvarilo. Zvezda je ponovo moćna, Zvezda ponovo igra fudbal u velikom stilu, Zvezda je ponovo na evropskoj mapi! Lepo to zvuči i vraća veru u srpski fudbal, jer sanjati najlepše zimske snove zajedno sa Partizanom. Dovoljno je reći da su dva puta dobili bundesligaša, da su uzeli bod Arsenalu u Londonu, da su dva puta remizirali sa BATE Borisovim i da su sa devet bodova ruku pod ruku sa engleskim velikanom (13) prošli u nokaut fazu. I to kao prva ekipa u istoriji Lige Evrope koja je takmičenje započela u prvom kolu kvalifikacija. Sve je zavisilo od pulena Vladana Milojevića, koji je jedan od najzaslužnijih što Zvezda ponovo sija. Pobeda ih je vodila dalje, pa i nerešen ishod u slučaju da Arsenal ne izgubi, a "tobdžije" su deklasirale BATE sa čak 6:0. Međutim, kao što su i najavili, nisu hteli crveno-beli da osluškuju rezultat iz Londona, već su sami rešili sudbinu. Keln je prvi pretio i to preko bivšeg veziste Partizana Miloša Jojića, ali je Borjan sigurnim intervencijama unosio smirenost u domaće redove. Čekalo se na pravu priliku i ona se ukazala u 22. minutu. Bio je to pravi mat u tri poteza - Krstičić je izbacio Rodića na levom krilu odakle je levi bek iz prve u sredini pronašao Srnića, a on je ispred Boaćija poslao loptu u donji ugao za 1:0 i crveno-belo slavlje. Za eksploziju emocija na tribinama i još glasniju podršku "delija" koje nisu prestajale sa pesmom. Nemci ne bi bili Nemci da su se predali. Gosti su i posle primljenog gola pokušavali požrtvovanom igrom. Međutim, Gelor Kanga u 27. minutu nije iskoristio dobro proigravanje Ričmonda Boaćija, šutiravši mlako u čuvara mreže "jarčeva". Miloš Jojić, oko koga se gotovo sve vrtelo u redovima bundesligaša, uputio je po isteku pola sata oštar udarac, ali lopta je završila u maloj mreži. Nešto kasnije je i Klemens sam izbio ispred Borjana, srećom po domaće, traljavo je šuutirao. Prepustila je Zvezda inicijativu rivalu u nastavku, pustila protivnika da se troši i čuvala prednost koja je bila dovoljna. Za pobedu, za istorijsko slavlje, za evropsko proleće posle 25 godina, iako je poslednjih pet minuta delovalo kao pet godina. Malo je nedostajalo da Boaći overi trijumf uz huk sa tribina i povike navijačima Kelna "Aufiderzen (đoviđenja)". Zbogom Kelnu, zbogom jeseni, dobro došlo evropsko proleće na "Marakanu". Za istoriju.


Foto: uefa.com printskrinCrvena zvezda - Keln 1:0 (1:0)Strelac: Slavoljub Srnić u 22. minutu. Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: oko 50.000. Sudija: Bobi Mejden (Škotska). Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Jovičić (od 64. Pešić) - Srnić (od 81. Gobeljić), Krstičić, Kanga (od 89. Račić) - Boaći. Keln: T. Horn - Olkovski (od 65. Klinter), Sorensen, J. Horn, Rauš - Ozkan, Leman, Jojić - Klemens (od 71. Ouahim), Osako, Žirasi. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA