Najnovije

GRUEVSKI OTVORENO: Sorošev fond i strani centri moći huškaju Albance i uništavaju Makedoniju!

Makedoniji su potrebni vanredni parlamentarni izbori koji će doneti nesumnjivu pobedu jedne od partija jer će samo to omogućiti formiranje vladajuće koalicije i nove vlade, izjavio Nikola Gruevski.

Nikola Gruevski (Foto: VMRO-DPMNE)

Donedavni premijer i lider najveće makedonske partije VMRO-DPMNE dodatno je naglasio: "Potrebni su nam zaista novi vanredni izbori. Najbolje je da se dođe do nečije nesumnjive pobede, čija god bila, jer bi to otvorilo put i formianju vlade i reformama. Ako VMRO-DPMNE na tim izborima dobije makar i samo jedan poslanički mandat manje od pobednika – borićemo se u Sobranju svim demokratskim sredstvima, ali dostojno, a ne ndostojno kao SDSM koji je izgubio i počeo da slavi pobedu. Čak sebe sve do danas naziva pobednikom".
Grusevski je prokomentarisao poziv EU-komesara Johanesa Hana da se u Makedoniji formira široka koalicija. "On je tokom razgovora shvatio da je široka koalicija za Makedoniju provereno neuspešna koncepcija. Mi smo to već imali 2001. kada je počinjala politička kriza i to nije dalo rezultate jer je država postala nefunkcionalna", pojasnio je Gruevski. On je za stanje u državi optužio "strane centre moći", "neke diplomate" i Sorošev "Fond za otvoreno društvo", naglasivši da cela ta struktura podržava opoziciju. Uz to, lider VMRO-a optužio je Sorošev Fond za otvoreno društvo, da već 2-3 godine ima zadatak da ga na sve moguće načine ocrni kod albanske strane. "NJihov cilj je bio da nas predstave kao nacionaliste koji mrze Albance, kao šoviniste, kao da smo neka vrsta pretnje Albancima i da je sve što radimo protiv Albanaca", rekao je Gruevski. Ministarstvo inostranih poslova Rusije početkom februara je takođe ocenilo da je aktuelna kriza u Makedoniji izazvana "spoljnim mešanjem" i da se diktira iz inostranstva – iznošnjem ultimatumskih zahteva – ko će ući u sastav nove vlade u Skoplju, a ko ne. Više o stavu ruskog Ministarstva po pitanju krize u Makedoniji pročitajte OVDE. Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA