Najnovije

MITROPOLIT PORFIRIJE: Jeremić zloupotrebio moje prisustvo na skupu

Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić zloupotrebio je u političke svrhe prisustvo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija na verskom skupu u Trebinju.

Vladika Porfirije (Foto: JuTjub)

Mitropolit Porfirije zatražio je od Jeremića da neizostavno ukloni fotografije i delove video-snimaka iz predizbornog promotivnog materijala u kojima se pojavljuje njegovo preosveštenstvo.
Mitropolit Porfirije je u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije naveo da se fotografije i video-materijal, na kojima je zabeležen njegov susret sa Jeremićem na teološkom skupu u Trebinju, a koji je video na drustvenim mrežama, tendenciozno koristi u različitim formama u Jeremićevoj predsedničkoj kampanji. 
- Imam obavezu da obavestim javnost da nisam ni pretpostavio da bi moje učešće na tom verskom skupu, na koji sam pozvan kao gost, moglo biti (zlo)upotrebljeno u svrhu političke promocije, u bilo čijoj predsedničkoj ili bilo kakvoj drugoj kampanji - naveo je mitropolit. 
Napominje da od njega nije tražena saglasnost za takav postupak, a i da je tražena, ne bi, kaže, bila dobijena. 
Smatra da je u najmanju ruku nekorektno što je njegovo prisustvo na verskom skupu iskorišćeno na ovaj način. 
- Uloga sveštenog lica jeste da spaja, a ne da razdvaja. Nisam se ni ranije javno opredeljivao za političke ličnosti ili stranke, a nemam nameru da to činim ni ubuduće. Činim sve da moja dela, kako u Srbiji tako i u Hrvatskoj i u Sloveniji, budu zasnovana na jevanđelskim načelima i usmerena isključivo ka opštem dobru svakog čoveka, bez obzira na političko ili ideološko opredeljenje - naveo je mitropolit Porfirije. 
Stoga, kaže, moli Jeremića i njegove saradnike da fotografije i sekvence u kojima se pojavljuje odmah i neizostavno uklone iz svojih predizbornih promotivnih materijala. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA