Najnovije

MISTERIOZNA SMRT ČURKINA: Ruski ambasador otrovan?

Iznenadna smrt Vitalija Čurkina, ambasadora Rusije pri UN, koji je u ponedeljak, dan pred 65. rođendan, preminuo na radnom mestu, obavijena je velom misterije nakon što autopsijom nije utvrđen njen uzrok.

Čurkin (Foto: Sinhua)

NJujorški eksperti za sudsku medicinu, koji su obavili autopsiju, nisu utvrdili uzrok smrti, naloživši dodatne anlize.
DŽuli Bolser, portparolka kancelarije za sudsku mediciuju u NJujorku, rekla je da je slučaj Čurkinove smrti prosleđen njihovoj kancelariji iz bolnice. Mediji su spekulisali da je Čurkin preminuo od posledica srčanog udara.
- Potrebna su dodatna ispitivanja, zbog čega smo naložili dodatne toksikološke i druge analize, koje mogu potrajati i nedeljama - rekla je Boslerova.
Na internetu je sve više pristalica teorija zavere da je Čurkin ubijen kako bi se sprečilo uspostavljanje saradnje između Donalda Trampa, predsednika SAD, i njegovog ruskog kolege Putina. Sam Tramp je otkrio da je Čurkin značajnu ulogu u saradnji dve zemlje.
- Ambasador Čurkin je imao ključnu ulogu u saradnji između Amerike i Rusije kad je reč o svetskoj bezbednosti - rekao je on.
Ruski predsednik Putin je naglasio da je Čurkin , bez preuveličavanja, bio jedan od najznačajnijih diplomata.
- Zasluge Vitalija Čurkina teško je oceniti. NJemu su poveravane odgovorne funkcije. Tokom deset godina, nekad u krajnje napetim uslovima, on je čvrsto i dosledno branio ruske pozicije o najvažnijim pitanjima, što je zahtevalo ogromne napore i veliko samopouzdanje - rekao je Putin.  
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA