Najnovije

ISTOČNA ALTERNATIVA ZAHTEVA: Pogledajte gde žele da podignu spomenik Vitaliju Čurkinu!

Predstavnici Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske pokrenuli su inicijativu, za postavljanje spomen-biste nedavno preminulom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama Vitaliju Čurkinu u Srebrenici.

Vitalij Čurkin (Foto: Sinhua)

Predstavnici udruženja danas su Skupštini opštine Srebrenica predali zahtev za iznalaženje lokacije na kojoj bi bila postavljena spomen-bista Čurkinu.
Predsednik udruženja Vojin Pavlović rekao je da je razlog za pokretanje ove inicijative Čurkinovo zalaganje za istinu i sprečavanje izglasavanja britanske rezolucije o Srebrenici u UN.
- Čurkin je kao ambasador Rusije, koja je stalni član Saveta UN, doprineo miru i stabilnosti u BiH i svojim angažovanjem doprinosio širenju istine o ratu u BiH i razbijanju zapadnih stereotipa po kojima svu krivicu za rat i stradanja snose Srbi - istakao je Pavlović.
On je dodao da je stav "Istočne alternative" da srpski narod u Srebrenici i Republici Srpskoj i na ovaj način treba da oda priznanje i izrazi zahvalnost Rusiji i Čurkinu.
Pavlović očekuje dobijanje saglasnosti u kratkom vremenu da bi bista bila postavljena na Petrovdan, 12. jula, na dan obeležavanja godišnjice velikog srpskog stradanja u srebreničkoj opštini.
- "Istočna alternativa" neće odustati od ovog prijedloga i podizanja spomen-biste Čurkinu ni po koju cenu - poručio je Pavlović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA