Najnovije

Ovo je pet razloga zašto bi trebali da vozite bicikl

Pored toga što je vožnja na biciklima zdrava, ona je i ekonomična, da i ne spominjemo to što na taj način čuvate prirodu.

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

U nastavku pročitajte pet razloga zbog kojih prosto morate imati bicikl. 

Zdrav za telo 

Podstiče rad kardiovaskularnog sistema, povećava kondiciju, a koristan je i za sagorevanje kalorija. Svakog dana ćete raditi na liniji bez odlaska u teretanu. 

Zdrav za um 

Vožnja na biciklu dokazano smanjuje stres, a nezavisno o tome vozite li ga iz zabave ili vam služi kao sredstvo prevoza na posao, sa bicikla ćete sići srećni, puni energije i mnogo opušteniji. 

Zdrav za okolinu 

Zemlje širom sveta pokušavaju da smanje emisiju štetnih izduvnih gasova koje proizvode automobili, a bicikl je odlično sredstvo borbe protiv toga. Osim što ćete biti srećniji i fit, osećaćete se dobro jer ćete znati da radite nešto dobro za okolinu. 

Praktičan 

Gužve na putevima zbog kojih mnogi vozači gube živce? To biciklistima ne znači ništa. Tanak, brz i sposoban da se provuče kroz najuži prolaz, bicikl će se pretvoriti u saveznika koji štedi vreme, a pitanje skupog parkinga takođe više neće biti važno. 

Zdrav za novčanik 

Benzin koji automobili gutaju veliki je udarac na novčanik, a slično vredi i za gradski javni prevoz. Pod uslovom da imate kacigu i vozite se prema propisima, vožnja biciklom je najjeftinija vožnja, a besplatne stvari su uvek najbolje.
Izvor: Radio Sarajevo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA