Najnovije

ŠOKANTNO OTKRIĆE BUGARSKOG AMBASADORA: Trampovi preci su sa Stare planine, pola Srbi - pola Bugari!

Todor Dičev, bivši bugarski ambasador u Japanu, tvrdi da je novi američki predsednik Donald Tramp poreklom Šop, odnosno pola Srbin, pola Bugarin, a da su njegovi preci rodom sa Stare planine!

Predsednik SAD (Foto: JuTjub, public)

Do ovog šokantnog otkrića Dičev je, kako tvrdi, došao posle opsežnog istraživanja Trampovog porekla. Ono je, navodno, pokazalo da Trampovi koreni sežu sve do okoline sela Trn, na samoj srpsko-bugarskoj granici. Kako je objavio portal "Razkritija", pozivajući se na pisanje magazina "Vikend", bugarski diplomata nema nikakve sumnje da je Tramp sa ovih prostora. - Nadam se da će u okviru svoje prve turneje po Evropi Tramp posetiti i Bugarsku i Trn, odakle su mu koreni. Čudi me da još ne priča o tome da je njegova porodica iz okoline Trna - rekao je Dičev, koji je mesecima istraživao Trampove šopske korene. On, međutim, nije otkrio nikakve druge detalje o tome kako je moguće da novi šef Bele kuće potiče sa srpsko-bugarske granice. Šopska plemena, inače, naseljavaju pogranične delove Srbije i Bugarske, a posebno Staru planinu. Jovan Igić, nekadašnji policijski inspektor i radnik BIA u penziji, koji se decenijama bavi ovom tematikom, objašnjava da su Šopi pleme bogate istorije. - Jedan od najboljih dokaza o istoriji Šopa je jezik, jer se na Staroj planini i sa srpske i sa bugarske strane i dan-danas govori šopskim jezikom. Laički gledano, on je mešavina srpskog i bugarskog jezika, ali je to poseban jezik - navodi Igić.

Zvanično: pola Nemac - pola Škot

Zvanična Trampova biografija navodi da je njegov pokojni otac Fred rođen u NJujorku, kao dete nemačkih imigranata iz Karlštata. S druge strane, njegova majka Meri En vodi poreklo iz Škotske, odakle je kao devojčica emigrirala u NJujork.  Ozvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA