Najnovije

"Moskva je zabrinuta zbog dešavanja na Balkanu"

Rusija smatra da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu loše utiče i na međunarodne prilike, te stoga deli zabrinutost i podržava politiku Srbije, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov na sastanka u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Moskva (Foto: RIA Novosti)

Na sastanku, tokom kojeg je razgovarano o daljem razvoju strateškog partnerstva Srbije i Rusije, Bogdanov je istakao da se Rusija ne meša u unutrašnja pitanja drugih država.
Vučić i Bogdanov saglasni su da kontinuitet sastanaka zvaničnika dvije zemlje značajno doprinosi sadržajnim političkim odnosima i svestranoj saradnji, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Vučić je upoznao Bogdanova o bezbednosnim prilikama i izazovima na Zapadnom Balkanu, poput neodgovornih najava o formiranju takozvane vojske Kosova suprotno odredbama Briselskog sporazuma.
- Srbija se svojim spoljnopolitičkim aktivnostima zalaže za mirno rešavanje svih regionalnih kriza, uz uvažavanje interesa svih strana - rekao je Vučić.
On je zahvalio na doslednoj podršci Rusije teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije, koja dolazi do izražaja i kroz usklađene aktivnosti u međunarodnim organizacijama.
Vučić je naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu kao načinu rešavanja pitanja Kosova i Metohije diplomatskim i mirnim sredstvima, kao i opredeljenost Srbije za politiku mira, stabilnosti i saradnje u regionu.

Bogdanov i sa Nikolićem

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Mihailom Bogdanovom o unapređenju saradnje, kao i o političkoj situaciji na Balkanu. Nikolić i Bogdanov su razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji na Balkanu i o opasnostima koje celom regionu donosi podizanje tenzija u pojedinim zemljama u okruženju, saopštila je pres služba predsednika Srbije. Kako je navedeno, Nikolić je rekao da Srbija ima veliki interes da očuva mir i stabilnost, jer je to "osnovni preduslov za dalji napredak i razvoj naše zemlje". On je izrazio zadovoljstvo odličnim odnosima između Srbije i Rusije i istakao uverenje da postoji još mnogo mogućnosti da se unapredi naša ekonomska saradnja. Bogdanov je rekao da će i u narednom periodu Rusija "pomagati svojim prijateljima, tako da Srbija može apsolutno da računa na njenu podršku pri zaštiti vitalnih nacionalnih interesa", navedeno je u saopštenju. Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije se složio sa ocenom predsednika Srbije kada su u pitanju mogućnosti proširenja bilateralne saradnje i zahvalio mu na njegovom direktnom angažovanju u razvoju odličnih odnosa dve zemlje. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA