Najnovije

AKCIJA ALTERNATIVE: "Ne napadaju oni Srbiju zbog Slobodana, nego Miloševića zbog Srbije!" (FOTO)

Omladinska organizacija „Alternativa“ obeležila je danas, pored spomenika „Večna vatra“ na Novom Beogradu, godišnjicu smrti Slobodana Miloševića.

Slobodan Milošević (Foto: Pravda)

Članovi „Alternative“ nosili su transparent sa porukom „Ne napadaju oni Srbiju zbog Slobodana nego napadaju Miloševića zbog Srbije“. Oni su u vazduh pustili 11 letećih lampiona koji simbolišu 11 godina od ubistva Slobodana Miloševića u Hagu i zapalili sveće. Aleternativa je ovom akcijom želela da podseti javnost o lažnoj slici i nametnutoj krivici Srbima za raspad Jugoslavije i ratove u koji su usledili. Podsećamo, Haški tribunal je odbio da pusti Miloševića radi lečenja, iako je Rusija davala garancije da će se on vratiti na suđenje. Ubrzo nakon odbijanja tog zahteva, Milošević je pronađen mrtav u ćeliji. Brojni ruski i srpski eksperti koji su imali uvida u dokumentaciju tvrde da je on pogrešno lečen.

Akcija „Alternative“ pokazuje da mladi ljudi u Srbiji shvataju pozadinu Miloševićevog suđenja i smrti, i da zapadni mediji nisu uspeli da ubede mlade u Srbiji u scenario po kome je Srbija odgovorna za sve što se dešavalo 90-ih godina. Izvor: Oslobođenje

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA