Najnovije

BELI POBEDIO: Posle burne sednice RIK prihvatio kandidaturu Luke Maksimovića!

Republička izborna komisija sačinila je na sinoćnoj sednici predlog da Luka Maksimović, odnosno LJubiša Preletačević Beli najkasnije za 48 sati prikupi 10.000 potpisa za predsedničku kandidaturu, budući da je utvrđeno da oni koji su sinoć predati nisu validni.

Beli (Foto: JuTjub)

Da bi ovaj predlog bio obavezan, on mora da bude izglasan na sednici RIK. Međutim, na zasedanju koje je počelo oko 17.30 sati nisu se pojavili članovi RIK koji su istovremeno članovi SNS. Ranije danas, član RIK-a Miloš Pavlović na svom tviter profilu objavio je da će Belom za kandidaturu nedostajati sigurno 35 potpisa, za koje je već utvrđeno da su neispravni. Pavlović je napisao da 9.965 izjava prošlo i poslato na proveru u Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Kako je ranije rečeno u RIK-u, Ministarstvo treba da utvrdi da li su potpisinici njegove kandidature upisani u birački spisak i da li su podržali kandidaturu još nekog kandidata za predsednika. - Spisak je poslat u Ministarstvo, koje će utvrditi da li u tim slučajevima postoje nedostatci, a RIK čeka povratni izveštaj - navode u RIK-u. Naime, umesto naziva Grupa građana "Beli - samo jako", u izjavama potpisnika ne navodi se "grupa građana", što je veliki problem za pojedine članove RIK-a, naročito za predstavnike SRS-a. - Zakon o izboru predsednika Srbije propisuje šta mora da ima ta izjava, a Uputstvo za sprovođenje izbornih radnji ide malo šire i ovde vodimo debatu da li je nedostak reči otklonjiv ili ne i da li utiče na suštinu. Po mišljenju ostalih opozicionih predstavnika u RIK-u, nedostatak reči "grupe građana" apsolutno ne utiče na potpise podrške i volju tih ljudi koji su mu dali podršku i koji nikako nisu bili u zabludi kome podršku pružaju - naveo je Ivan Ninić, član RIK-a i dodao da sve "ovo može da bude jedna žestoka pravna debata koja će se u krajnjem slučaju preseliti u Upravni sud, bez obzira kakva odluka RIK-a bude". Da li će kandidatura biti prihvaćena zavisi od članova SNS-a koji sede u RIK-u, koji na neformalnom sastanku u toj komisiji nisu izneli zajednički stav. - Pojedini su se samo smeškali, a neki su govorili da još ne znaju kako će prema tome da se postave - navodi sagovornik iz RIK-a. Tokom dana oglasio se i sam Preletačević na svojoj fejsbuk stranici. "Mora da čekamo još... Neka, samo beeeez sikiracije, ljubi čika, imaćete kandidata Belku, pa makar ne znam", napisao je on.
Pogledajte snimak sednice:

Prelomili

Na burnoj sednici Republičke izborne komisije, koja je nekoliko puta prekidana, odlukom većine glasova prihvaćena je kandidatura grupe građana "LJubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako". "LJubi čika, esam vam reko da će biti sve u redu i bez sikiranja. 'De može da propadne vaše stajanje u redovima po 5 sati?! Idemo sad SAMO JAKO! Širimo ljubav i veselje u vunenim čarapama! AVE BELI!", poručio je Preletačević preko svoje Fejsbuk stranice.  Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA