Najnovije

BRITANSKI LORD: "Budimo prijatelji, priznajmo Krim Rusiji!"

Član Doma lordova britanskog parlamenta iz Konzervativne partije Ričard Bef smatra da je Rusija ispunila želju stanovnika Krima, povrativši poluostrvo.

Putin sa Berluskonijem na Krimu (Foto: kremlin.ru)

„Skoro deset godina stanovnici poluostrva su govorili da žele da budu u sastavu ruske države. Nakon nekog vremena Moskva je ispunila njihovu želju i povratila Krim“, izjavio je Belf.
Parlamentarac je siguran da „bregzit“ neće uticati na stav Londona prema Krimu i da će se u narednih nekoliko godina Velika Britanija pridržavati zajedničke politike EU. Belf je naveo da bi priznanje poluostrva ruskom teritorijom bila „veoma prijateljska odluka“, ali da političari treba da uzimaju u obzir interese svoje zemlje. 
Krim je ponovo postao ruski region nakon referenduma koji je održan posle državnog udara u Ukrajini. Za povratak u okrilje Rusije glasalo je 95 odsto stanovnika poluostrva. 
U Moskvi su više puta govorili da je referendum održan u skladu sa međunarodnim pravom i poveljom UN. Prema rečima predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „završeno“. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA