Najnovije

ĐURIĆ O PLJAČKI SRPSKE IMOVINE: Odluka Prištine je ratni poklič i kolosalna otimačina!

BEOGRAD - Posle odluke vlasti u Prištini da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo sada registruje na ime "Kosova" kao vlasnika, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić danas u podne u Beogradu održao je sastanak s političkim predstavnicima Srba sa KiM.

Marko Đurić s političkim predstavnicima Srba sa KiM (Foto: Printskrin)

- Predložićemo da Vlada Srbije na narednoj sednici poništi odluku separatističkih vlasti u našoj južnoj pokrajini i time sprečimo da nastupe opasne posledice kao što smo to učinili u slučaju Trepče, koncesije Brezovice - rekao je Đurić posle sastanka s predstavnicima Srba i dodao da će odluka separatista iz Prištine biti stavljena van snage kao nakaradni akt i kao mrtvo slovo na papiru.
Đurić je rekao da je vlada u Prištini krila odluku od srpskih predstavnika i da je ona doneta još 1. marta ali da je bila skrivana i da su želeli da je provuku ispod žita, a onda su je stidljivo okačili o sajt.
- Mi smo za odluku saznali juče. Oni su hteli da je provuku ispod žita... da se Vlasi ne dosete... što bi naš narod rekao - rekao je Đurić koji je dodao da u ovom slučaju pravna borba nije dovoljna.
Đurić je dodao da je nužno da se međunarodna zajednica oglasi povodom ovog kriminalnog akta kao što je to učinila u slučaju tzv. vojske Kosova.
Đurić je konferenciju započeo ocenom da je posredi nezakonit, nelegalan, nelegitiman, kriminalan i  separatistički akt vlasti u Prištini. Đurić je dodao da je posredi više od milion objekata koji su kao nekretnine bili upisani prvo kao imovina nekadašnje socijalističke republike Srbije, zatim i kao Republike Srbije.
Reč je o odmaralištima, sportskim objektima kao i silnim objektima koja pripadaju javnim preduzećima.
- Reč je o kolosalnoj pljački i kolosalnoj otimačini, ali želim da separatiste u Prištini podsetim na srpsku tvrdoglavost kao i na onu staru da je oteto i prokleto - rekao je Đurić.
Đurić je poslao poruku i predstavnicima kosovskih Albanaca da ovi ljudi koji su danas tu i stoje iza njega nisu sami i da iza njih stoji Vlada Srbije.
- Premijer je obavešten o svemu ovome i razgovarao sam s njim. Sledeći korak je da Vlada Srbije ovaj akt stavi van snage - rekao je Đurić odgovarajući na pitanje novinara da li premijer Vučić zna za sve što se danas dogodilo s obrzirom da je u Berlinu.
- Tači i Mustafa čine samo medveđu uslugu ne samo Srbima već i Albancima jer kuća je kuća i u Prištini i u Briselu... Ko uđe u tuđu kuću, u tuđu fabriku, taj je lopov svuda - rekao je Đurić dodajući da je zatražena zvanična osuda i iz Brisela ovog jednostranog akta Brisela.
Đurić je brukom i sramotom nazvao i poteze Saše Jankovića i Vuka Jeremića kao i ostalih dosovaca koji umesto da napadnu odluku Prištine o otimačini oni napadaju sopstvenu vladu i državu. On je brukom ocenio i ćutanje Jeremića kada je odlučivanje o Kosmetu prebacivano iz UN u EU, kao i povlačenje kosovskog korpusa...
Posle Đurića, obratio se srpski predstavnik s Kosova Branimir Stojanović ocenivši odluku Prištine dnevnopolitičkom i veštački napravljenom farsom.
On je pozvao međunarodnu zajednicu da pozove vlast u Prištini na odgovornost i da zahteva da se dogovoreno u Briselu sprovede. On je dodao da će Srbi tvrdoglavo nastaviti da se bore sa svojom Vlade Srbije za svoja prava. On je odluku Prištine ocenio politikanstvom da bi se skrenula pažnja sa dogovorenog u Briselu.
On se u zgradi Vlade Republike Srbije sastao sa srpskim članovima pokrajinske vlade, gradonačelnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM i predstavnicima Srpske liste. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA